facebook

За відмову носити маску – 12 місяців ув’язнення: вчителька опинилася за ґратами за порушення карантину

Педагогиня пояснила свій вчинок тим, що у неї був отит, і вона попередила директора про неможливість постійно носити маску.

 


Нехтування засобами індивідуального захисту у деяких країнах карається позбавленням волі. Так, у Греції вчительку, яка відмовилася вдягнути маску під час уроку, засудили до 12 місяців тюремного ув’язнення з відтермінуванням виконання вироку на три роки. Про це повідомляє грецький портал Mega.

Суд більшістю голосів визнав педагогиню винною, однак врахував те, що жінка жодного разу не порушувала закон, як пом’якшувальну обставину.

Вчительку мови у професійному ліцеї в районі Імітос в Аттиці заарештували 23 жовтня. Це трапилося після того, як в інтернет виклали відеоролики, на яких жінка перебувала у класі без маски, а учні кричали, що вона повинна її використовувати.

За інформацією порталу, вчителька пояснила свій вчинок: мовляв, попередила директора школи й учнів, що через отит їй доведеться робити перерву у носінні маски, проте вона скористується іншими заходами для захисту від COVID-19.

Нагадаємо, що в Україні вчительку оштрафували на 17 тисяч гривень за порушення правил карантину. Педагогиня одного із закладів освіти на Рівненщини проводила заняття без засобів індивідуального захисту.

Під час розгляду справи вчителька не визнала вини й пояснила, що не бажає носити маку та інші засоби захисту, бо є християнкою.

Джерело.

Close