facebook

СБУ відкрила кримінальне провадження проти Шарія: може сісти в тюрму до 5 років

СБУ відкрила кримінальне провадження проти Шарія: може сісти в тюрму до 5 років


Депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко заявив, що СБУ відкрила кримінальне провадження проти проросійського блогера Анатолія Шарія. Справа стосується посягання на територіальну цілісність України.

СБУ зацікавилася відео проросійського блогера, яке він опублікував на своєму ютуб-каналі.

Про це Олексій Гончаренко зазначив на своїй сторінці у фейсбуці, передає “Це моя Україна“.

Справа у тому, що на відео Анатолія Шарія карта України була позначена без Криму та частини Луганської й Донецької областей.
У листі повідомляється, що через це відео досудове розслідування по частині 1 статті 110 Конституції – “Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”, – пише Гончаренко.

Якщо провину Анатолія Шарія доведуть, то йому загрожує від 3-х до 5-ти років позбавленням волі з конфіскацією майна або без такої.

СБУ відкрила кримінальне провадження проти Шарія через посягання на територіальну цілісність України

Прийшла відповідь з СБУ на моє звернення з вимогою надати правову оцінку діям Анатолія Шарія, який опублікував відео на YouTube з превью, де карта України була без Криму та частини Луганської і Донецької областей. У документі повідомляється, що у зв’язку з цим ведеться досудове розслідування по частині 1 статті 110 Конституції – «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України».

Такі люди, як Шарій, своїми діями та закликами загрожують суверенітету нашої держави. І на це не можна закривати очі. Буду й надалі слідкувати за ситуацією.

Джерело.

Close