facebook

Закрити метро, школи і бізнес: у Раді розкрили сумний сценарій локдауну

Михайло Радуцький наполягає на запровадженні повного локдауну найближчим часом.

Посилення карантину та запровадження жорсткого локдауна в Україні буде потрібно, коли приріст нових хворих за добу перевищить позначку 20 тисяч, заявив нардеп від Слуги народу, голова парламентського комітету з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький.

Як підкреслив він в ефірі телеканалу Україна 24, у зв’язку з тим, що інкубаційний період COVID-19 від 14 до 21 дня, локдаун необхідно запроваджувати мінімум на три тижні.

“І це досвід інших країн, що вагомий результат є за три тижні. Наша система охорони здоров’я на сьогодні може витримати до 30 тисяч (нових хворих за добу – ред.). Тому, я думаю, що якщо ми вийдемо на цифру 20 тисяч і більше, то, швидше за все, треба буде запроваджувати локдаун”, – заявив нардеп.

Водночас Радуцький зазначив, що уряд, згідно з нещодавно прийнятою постановою Верховної Ради, має за 7 днів попередити українців, а також розробити компенсаторні заходи для людей і бізнесу.

“Який має бути локдаун? На мою думку, із зупинкою транспорту. Якщо ми закриваємо бізнес, школи, і при цьому працює громадський транспорт – метро, потяги – то я не бачу від цього великого результату. Якщо повний локдаун – то і треба робити повний”, – вважає він.

На питання, на який показник орієнтуватися для виходу з локдауну, “слуга народу” відповів:

“Якщо 15 тисяч хворих на день і кількість осіб, які одужали, буде збільшуватися – відсоток тих, хто одужав, над відсотком захворілих – і буде плато, не буде зростання протягом тижня і при тому буде зниження, то це привід для послаблення карантину”.

У свою чергу заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко розповів, чи варто очікувати повного локдауну найближчим часом. Коментар Тимошенка публікує ресурс Букви.

Журналісти попросили чиновника ОП прокоментувати ймовірність введення локдауну в Україні з 25 грудня.

“Локдаун буде тоді, коли він буде. І все… рішення про локдаун приймуть президент, Кабмін і МОЗ. Головне масочки носити всім і все буде добре”, – відповів Тимошенко.

Після цього Тимошенко запитали, чи є дані по регіонах про доцільність введення локдауна, однак він і тут вирішив ухилитися від питання.

“Ми сподіваємося, що більшість голів обласних державних адміністрацій буде від партії Слуга народу”, – додав Тимошенко.

Джерело.

Close