facebook

Комаровський назвав головний страх лікарів через пандемію COVID-19

Лікар розповів, як і кому потрібно носити маски.

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський дав кілька рекомендацій, як можна уникнути важкої форми коронавірусу і розповів, кому обов’язково потрібно носити маски.

За його словами, сьогодні лікарі найбільше бояться не того, що ви захворієте коронавірусом, а того, що ви захворієте важко.

“Лікарі бояться того, що після тижня нежитю і температури організм піде в рознос і виникнуть такі ураження легень з дихальною недостатністю, з ускладненнями, з тромбоутворенням, і так далі, ось цього бояться”, – говорить доктор Комаровський.

Лікар також зазначає, що на сьогоднішній день через нову хвилю коронавірусу маски потрібно носити всім. Таким чином Комаровський спростував свої слова, що маска потрібна тільки хворому, щоб не заражати здорових.

“Фактично з моменту появи масок існувала загальноприйнята позиція ВООЗ, яка декларувала, що маски потрібні хворим, а здоровим носити їх не потрібно. Цю позицію ВООЗ озвучували багато лікарів, і я в тому числі. Але щодо коронавірусу – з’ясувалася його дивна особливість: людина, хвора на COVID-19, дуже заразна до появи будь-яких симптомів. Тобто вірус активно розмножується три-два дні до симптомів і ще день після появи перших ознак хвороби. Фактично людина, яка здається — собі і всім іншим — абсолютно здоровою, може активно поширювати вірус”, — говорить Комаровський.

Він додав, що якщо неможливо дотримуватися соціальної дистанції в 2 метри між людьми, то маски повинні носити всі, тому що кожен з нас може бути потенційно заразний.

Джерело.

Close