facebook

Харчування в школах з 1 січня відбуватиметься по-новому: деталі

Влада оновила нормативну документацію щодо шкільного харчування. Тепер школярів не можна годувати напівфабрикатами та шкідливими снеками. До того ж на законодавчому рівні зменшено до припустимої норми кількість солі і цукру в їжі дітей, розв’язано питання щодо спецій.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав кулінарний експерт, автор та керівник проєкту Cult Food Євген Клопотенко.

За його словами, нові нормативи шкільного харчування наберуть чинності вже з 1 січня 2021 року.

За ініціативою першої леді України у вересні 2020 року ми сформували робочу групу та почали сумісну роботу. Робоча група складається з команди мого проєкту, команди Олени Зеленської, представників МОЗ, команди технологів та команди дієтологів Наталії Самойленко, – зазначив Євген Клопотенко.

Він додав, що вже запущено процес розробки тижневих меню для шкіл, які полегшать роботу кухарів. Рішення ухвалені на основі даних з п’яти тисячах шкіл, в яких діє проєкт Cult Food.

Я вже вибрав для шкільного меню топові страви зі свого збірника рецептів, а також розробив нові рецепти. Зараз залишається робота за технологами – вони мають створити технічні карти, розрахувати калорійність та собівартість, – доповнив кулінарний експерт.

Насамкінець він зазначив: якщо так буде продовжуватися і надалі, то реформа шкільного харчування в нашій країні стане можливою.

Джерело.

Close