facebook

МОН почав тестування електронних шкільних журналів та щоденників

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ про введення в дослідну експлуатацію програмного модуля електронних щоденників та журналів закладів вищої освіти
Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки.

“Це державна розробка, над якою працювала команда Міністерства освіти і науки України. Е-журнал є однією з частин автоматизованого інформаційного комплексу освітнього менеджменту, розробленого на базі інституту освітньої аналітики. Використання е-журналів і е-щоденників скоротить обсяг бюрократичної роботи. Також сервіс буде адаптовано до роботи з будь-яких гаджетів”, – цитує пресслужба слова Шкарлета.

Зазначається, що наразі протестовано інтерфейс, через який можна буде отримати доступ до різних сторінок: дані про учнів, розкладу уроків, списків відвідування, домашніх завдань тощо. Всю інформацію будуть заповнювати вчителі, а батьки зможуть отримувати до неї доступ за допомогою логіна і пароля.

Крім того, за інформацією відомства, електронні журнали та щоденники матимуть комплексну систему захисту інформації та відповідний сертифікат Державної служби спеціального зв’язку.

Джерело.

Close