facebook

Журналісти готуйтеся! Володимир Зеленський доручив Кабміну розробити вимоги до новин у ЗМІ

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до кінця 2019 року розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, де передбачити, зокрема, стандарти новин.

Йдеться в указі президента №837/2019 “Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави” від 8 листопада, оприлюднений на сайті президента в суботу.

До 31 грудня 2019 року Кабміну доручено розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, “передбачивши, зокрема, положення щодо вимог та стандартів новин”.

Також у законопроєкті мають бути передбачені механізми запобігання розповсюдженню недостовірної, викривленої інформації, її спростування, заборона фізичним та юридичним особам держави-агресора володіти або фінансувати медіа в Україні, а також посилення відповідальності за порушення законодавства про інформацію.

Нагадаємо, 17 липня офіс президента повідомив, що створює Раду з питань свободи слова при президентові і кличе туди журналістів. Деяких журналістів обрали без їхнього відома, хоча потім їх замінили іншими.

6 листопада президент Володимир Зеленський утворив раду з питань свободи слова та захисту журналістів як консультативно-дорадчий орган при президентові.

Джерело.

Close