facebook

Пенсії в Україні підвищать: кому дадуть доплати і коли

Пенсії в Україні підвищать у 2021 році ще кілька разів і найближче підвищення очікується з 1 липня. За законом варто очікувати надбавки не менше 40% українським пенсіонерам. Невелику надбавку варто очікувати тим, кому у 2020 році не робили ніяких індексацій.

Кому підвищать пенсії з 1 липня, кому пощастить з доплатами й на скільки збільшаться доходи пенсіонерів, розповіли в ТСН.

Як пояснила міністр соціальної політики України Марина Лазебна, в липні почнуть отримувати щомісячну доплату майже півмільйона українців.

“Надбавку в сто гривень отримають тільки ті, кому минулого року не робили індексацію пенсій. Це майже півмільйона українських пенсіонерів. Ми знаємо цю категорію людей. Коли робили індексацію в березні для 8 млн людей, я знала, що є ще півмільйона таких людей. Ми для них також визначили щомісячну доплату по 100 гривень”, – розповіла міністр.

До двох тисяч гривень у Мінсоцполітики планують підвищити пенсії інвалідам першої групи, і на 40% піднімуть виплати ліквідаторам ЧАЕС з інвалідністю.

Крім того, з 1 липня в Україні знову піднімається прожитковий мінімум і автоматично будуть підвищуватися всі виплати, які до нього прив’язані.

Сума прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, підніметься з 1 липня з 1769 гривень до 1854 гривень.

Джерело.

Close