facebook

“В середньому $2200”: У Кабміні назвали вартість гектара після відкриття ринку землі

При відкритті ринку землі в Україні один її гектар буде продаватися на рівні $ 2200. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький.

“Наші розрахунки показують, що якщо ми застосовуємо запропоновану модель, яка діє – це буде в середньому $ 2200 еквівалент за гектар. Якщо виходити з обмеженої моделі, з обмеженнями, це буде максимум $ 1500. Ось ціна обмежень (те, що називається” тільки українці купують “)”, – розповів він.

Сам заступник міністра Висоцький на своїй сторінці в Facebook вже поділився знімком з Ради.

“Час відмінити кріпосне право для пайовиків”, – написав він.

У середу, 13 листопада, в Раді розглядають законопроект №2178-10 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”.

У понеділок, 11 листопада, президент України Володимир Зеленський випустив нове відеозвернення, в якому розповів про законопроект, який регулює ринок землі. У вівторок, 12 листопада 2019 року народні депутати повинні були розглянути даний законопроект. Однак скандальний закон про ринок землі зняли з порядку денного і його розглядатимуть сьогодні.

За словами президента України, між першим і другим читанням у Верховній Раді цього законопроекту там буде закріплено право продажу і купівлі землі тільки українськими громадянами і компаніями і зазначив, що в Україні останні 20 років маніпулюють цим питанням. До цього він повідомляв, коли в Україні введуть ринок землі.

Джерело.

Close