facebook

У Міненерго готують підвищення тарифів для населення

В Україні очікується підвищення тарифу на електроенергію для населення та перехід до ринкових цін упродовж найближчих п’яти років. Це передбачає новий механізм спеціальних обов’язків (ПСО) на оптовому ринку електроенергії, який наразі обговорюється у Міністерстві енергетики.

Про це розповів виконувач обов’язків президента НАЕК “Енергоатом” Петро Котин. Зокрема, у 2021 та 2022 році ціни планують піднімати на 15%. Надалі відбуватиметься вихід на ринок, починаючи з тих споживачів, яким буде піднято тариф. Упродовж цього місяця Кабінет планує визначитися з остаточним варіантом ПСО, зазначив посадовець.

За його словами, для деяких категорій населення вартість електроенергії може бути знижена. Середній тариф залишиться тим же, іншим споживачам його дещо підвищать.

“Енергоатом” в рамках ПСО населенню ціну підніме з 15 копійок за кВт-год удвічі-тричі, повідомив в.о. президента НАЕК “Енергоатом”.

Водночас, у пресслужбі Міненерго заявляють, що новий механізм покладання спецобов’язків для учасників ринку електроенергії перебуває на стадії розробки і наразі Міністерство не готове оприлюднити бачення формування тарифів.

Нагадаємо, у квітні парламент провалив голосування за повернення пільгового тарифу на електрику.

Раніше ми повідомляли, що, за словами експертів, до осені ціна зросте з 1,68 грн до 3,2-3,5 грн за 1 кВт-год, у результаті чого можуть повернути пільговий тариф.

Джерело.

Close