facebook

Ми хочемо полегшити працевлаштування іноземців у Польщі: Заступник міністра праці

Ми хочемо, щоб іноземці могли легко приїжджати до Польщі, починати тут працювати, особливо у професіях, де нам не вистачає робочої сили, сказала заступнику міністра розвитку, праці та технологій PAP Івона Міхалек. Деталі змін у працевлаштуванні іноземців розробляються.

будівлі
Національний план реконструкції включає в себе, серед іншого, сприяння працевлаштуванню іноземців, що має заповнити дефіцит на нашому ринку праці. Планується посилити роль бюро праці в процесі видачі дозволів на роботу іноземцям, скоротити час, необхідний для отримання дозволу, та зменшити формальності. Більше того, було оголошено, що процедури, пов’язані з отриманням дозволу на роботу для іноземців, будуть повністю оцифровані. Одночасно ведеться робота над новою міграційною політикою країни – зазначено в КПО.

“Існує великий попит підприємців на працівників з-за кордону”
На запитання про зміни у працевлаштуванні іноземців, Міхалєк повідомив, що міністерство хоче полегшити шлях іноземців на наш ринок праці. Ми хочемо, щоб іноземці могли легко приїжджати до Польщі та починати тут працювати, особливо у професіях, де нам бракує робочої сили, в якій поляки не бажають працювати. Ми хотіли б запропонувати їм, щоб вони також привели свої сім’ї, і вони будували наш ВВП разом з нами, – підкреслив заступник міністра.

Вона додала, що підприємці користуються великим попитом на іноземних працівників. Щотижня я чую від підприємців, що у них мало рук, щоб працювати не тільки в таких галузях, як торгівля, будівельні послуги, а й в інших сферах, таких як ІКТ, – сказала вона. Вона зазначила, що роботодавці дуже позитивно оцінюють працівників з України та Білорусі. Як вона повідомила, деталі змін у працевлаштуванні іноземців розробляються.

Джерело.

Close