facebook

Всюди були люди з автоматами: турист із Дніпра розповів про “пригоди” українців у заблокованому аеропорту Бодрума

У будівлі аеропорту були заблоковані сотні пасажирів: вони не могли нормально користуватися санвузлом, а вильоту очікували сидячи на підлозі.

 

В аеропорту Бодрума, з якого 1 липня не випускали дніпровських пасажирів, були заблоковані близько 1000 осіб. Вильоту додому люди чекали більше восьми годин. В результаті літак з українцями покинув аеропорт тільки пізно вночі.

Про це ТСН.ua розповів пасажир Іван Михайленко.

У термінал, який нібито був знеструмлений, протягом декількох годин підвозили пасажирів. Після чого вони, як і інші туристи, виявлялися заблоковані в аеропорту. Водночас в будівлі не працював санвузол, а людям дозволу на виліт доводилося чекати сидячи на підлозі.

“Сумарно в аеропорту перебувало близько 1000 осіб. Вони рівномірно намагалися розподілитися серед трьох поверхів. Але на першому і третьому не було нічого, на чому б можна було сидіти. Тому на другому поверсі була основна маса людей”, — розповів ТСН.ua дніпрянин Іван Михайленко.

У якийсь момент людям, що перебували в будівлі аеропорту і яких звідти нікуди не випускали, довелося заблокувати термінал.

“Коли ми блокували входу, до терміналу чомусь продовжували прибувати автобуси з людьми, хоча вже було зрозуміло, що аеропорт не працює і найближчим часом працювати не почне”, — додає чоловік.

Одній з жінок, яка перебувала в терміналі, стало зле. Однак адміністрація аеропорту, а також представники турагентства, на це ніяк не відреагували. Водночас пасажирів працівники терміналу неодноразово намагалися переконати, що вони полетять буквально “через пів години”. Хоча це була брехня, каже Іван.

“Спочатку нам сказали, що згоріла електростанція, потім — що з робочого стану вийшов генератор, трохи згодом — що у них вирізали дев’ять кілометрів кабелю. По факту, нас закрили в аеропорту достовірно знаючи, що в найближчі години такі поломки не полагодить. Я буду писати рекламацію. Тому що ніхто з працівників турагентства не бере на себе відповідальність за дуже погану координацію дій і надання недостовірної інформації”, — акцентує чоловік.

В кінцевому підсумку туристів під вечір все ж відправили в готелі. Повернулися до аеропорту і сіли на рейс вони тільки близько другої години ночі.

“Вже після того, як ми повернулися в аеропорт, щоб летіти, на всіх входах замість адміністрації були співробітники з автоматами”, — зазначив Іван Михайленко.

Джерело.

Close