facebook

Названо регіони, в яких очікується найбільше зростання тарифів ЖКГ – до 75%

Названо регіони, в яких очікується найбільше зростання тарифів ЖКГ – до 75%

В Україні комунальні тарифи зростуть до 75%. Вартість послуг ЖКГ будуть підвищувати залежно від регіону, тому жителям деяких міст доведеться платити набагато більше за інших.

Глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко прогнозує зростання тарифів на тепло і гарячу воду по всій Україні в межах 40 – 75 відсотків. За даними експерта, українцям варто готуватися до підвищення вартості послуг теплокомуненерго вже сьогодні. Уникнути підвищення тарифів на гарячу воду і тепло нікому не вдасться.

Олег Попенко вважає, що найзначніше зростання цін на тепло і гарячу воду очікується в Чернівцях, тут тарифи піднімуть на 75 відсотків у порівнянні з минулорічними. У Тернополі послуги теплокомуненерго підвищать в середньому на 70%, в Старокостянтинові тарифи виростуть на 63%, а в Одесі – на 56%. Підвищиться вартість тепла в Кременчуці на 53%, в Києві – на 40%, а в Полтаві – 36%.

“Уже на сьогодні підняли вартість своїх послуг теплокомуненерго в Чернівцях, це 75% зростання вартості поставки теплоносіїв і гарячої води. Київ вже оголосив про зростання вартості послуг КП “Київтеплоенерго”, а це приблизно 80% киян отримають нові платіжки, які будуть вищі за попередні на 40%”, – уточнив керівник Союзу споживачів комунальних послуг.

За словами Попенко, зростання тарифів в новому опалювальному сезоні буде залежати від рівня цін на послуги теплокомуненерго в попередні роки. Якщо вартість штучно занижували, як в Чернівцях, то зростання буде істотним. Різною мірою тарифи на тепло і гарячу воду підвищать у всіх містах країни.

Джерело.

Close