facebook

Пологи — тест на зрілість пари: Як молодим батькам повернути секс у своє життя

Народження дитини вносить у життя пари потужний енергетичний заряд. Чому ж в реальному житті у новоспеченої мами часто просто не залишається часу — та й бажання — на близькість із чоловіком?

Сексологиня, психологиня і мама трьох дітей Світлана Пашкевич розкриває можливі причини і дає ключі, які допоможуть змінити ситуацію.

Поява в сімейній системі нового учасника — дитини — автоматично змінює усталені схеми. Природою ця подія задумана як найсильніше перезавантаження взаємин між подружжям із подальшим виходом на новий рівень ще більшої близькості і сили. Однак тут багато що залежить від того, як саме пара проживає два ключові етапи: вагітність і, власне, пологи.

Як не допустити любовного трикутника?
Сьогодні про користь “вагітного” сексу все частіше говорять і лікарі з точки зору фізіології, і психологи з позиції взаємин у парі. Поясню з метафізичної точки зору. Найбільш сильною життєвою (вона ж — сексуальна) енергією володіє саме вагітна жінка. А під час вагітності енергетичні оболонки майбутніх батьків зливаються. Відповідно, чоловік буквально іскриться від сексуальної енергії, отриманої від своєї жінки. І якщо вона його “усуває від тіла” — здогадайтеся, що відбувається? Чоловік — суцільний ходячий секс, іодночас він не задоволений дружиною — на такий об’єкт інші самки злітаються як метелики на вогник! Скажу прямо, далеко не кожен чоловік здатний гідно витримати такий шквал жіночої уваги і не зробити помилку.

Якщо у вагітної пари немає сексу, з імовірністю 95% виникне любовний трикутник. Вас такий стан справ не влаштовує? Беріть ситуацію в свої руки — до того ж буквально! Так-так, мої дорогі, навіть якщо лікар заборонив інтервагінальне проникнення — у вас залишаються руки, губи, ступні, волосся, шовкові косинки, намиста…

Інтимні стосунки між майбутніми батьками важливі не тільки з точки зору підтримки вогню в парі. Це також архіважливий процес для малюка. Скорочення матки під час оргазму і пологів ідентичні (природно, інтенсивність різниться) — так що відбувається природна тренування. Крім того, здійснюється імпринтинг: тато любить маму, мама любить тата — весь світ мене любить!

Також хочу відзначити зі свого досвіду роботи психологом: в тих парах, де були здорові інтимні взаємини під час вагітності, новоспечені батьки “включаються” в батьківство одразу ж, а не протягом трьох років, як каже нам класична психологія.

Пологи — тест на зрілість пари

Народження дитини — це дуже еротичне переживання, пік сексуального досвіду пари. Звучить незвично? Мені доводилося чути від багатьох чоловіків: “Ось вона зараз народжує, гарчить на переймах — і така в неї первісна міць і енергія! Це неймовірно заводить!” Коли чоловік відчуває силу своєї жінки, коли вона дає йому можливість доторкнутися до цієї найбільшої таємниці — це виводить подружжя на новий рівень близькості і довіри. Однак важливо, щоб: а) жінка не намагалася перекласти відповідальність за свої пологи на чоловіка; б) чоловік був готовий брати участь — а не просто номінально присутній — під час пологів і сам хотів цього. За дотримання цих умов пара переживає просто неземний досвід!

В іншому разі виходить якесь реаліті-шоу “За склом”: чоловік бачить, як із його жінкою щось роблять, сам він в цьому процесі не бере — і у нього виникає несвідоме відчуття, що його дружину ґвалтують у нього на очах. Особливо якщо лікар — чоловік.

На хвилях окситоцину
У жінки в період лактації сексуальне бажання нерідко знижується — і це природно. Причина тому — гормон пролактин, який гальмує вироблення тестостерону, який відповідає за пристрасть. Додайте до цього гормон любові окситоцин. У новоспечених матусь його рівень просто зашкалює, що допомагає встановленню близькості з дитиною — але з іншого боку, спілкування з малюком може стати важливішим інтиму з чоловіком. Наприклад, коли дитина смокче груди, окситоцин виробляється особливо потужно — і для жінки це може стати заміною сексу. Це нормально — попервах.

Однак важливо дотримуватися балансу енергій в парі: мама з татом і їхні стосунки — на першому місці, а дитина харчується і насичується від цього джерела любові. Тоді все буде в гармонії. Безумовно, незрілість подружжя, ускладнення під час пологів або кесарів розтин можуть викликати певні проблеми. Однак хочу сказати, що всі вони вирішуються. Ніколи не пізно почати працювати над взаєминами — результат того вартий!

Джерело.

Close