facebook

Катували і вимагали гроші: у Дніпропетровській області банда вбила фермера

Зловмисники вдерлися до будинку фермера. Його дружина дивом залишилася жива.

 

Пограбували та задушили — на Дніпропетровщині п’ятеро зловмисників напали на будинок фермера. Спочатку катували 67-річного чоловіка, аби він віддав їм гроші, а в сусідній кімнаті — душили його дружину. Урешті, фермера вбили, а сейф відкрили за допомогою лома. Жінці пощастило вижити.

Про це йдеться 4 серпня у сюжеті ТСН.19:30.

Вона з жахом згадує ніч, коли востаннє бачила чоловіка живим. П’ятеро нападників в балаклавах пробралися у будинок о 2-й ночі. Через вікно. Подружжя розділили — фермера катували в одній кімнаті, дружину душили мотузкою для білизни в іншій. Вимагали віддати гроші. А потім пішли, каже пані Людмила. Коли вона дісталася до кімнати чоловіка, той не рухався.

Дорогу жінці перегородив розбитий сейф, з якого вкрали усі родинні накопичення — трохи більше мільйона гривень. Людмила зателефонувала сину. Але хоч той і примчав за кілька хвилин, допомогти батькові вже не зміг.

Згодом медики встановили — чоловіка задушили. Загиблого Володимира у Болтишівці знають усі: він розвивав свою ферму понад 20 років і чим міг, допомагав селу та сусідам.

На більш як 120 гектарах господарства чоловік вирощував зернові та соняшник. І напередодні саме продав чергову партію врожаю.

Злочинці були підготовлені, впевнена пані Людмила. Один з них знав навіть те, що жінка нещодавно перенесла інсульт.

“За останні роки такі напади почастішали”, — констатує голова обласної асоціації фермерів Анатолій Гайворонський. І обіцяє виділити юристів, аби вберегти господарство загиблого від ймовірних рейдерів.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом умисного вбивства та розбою. Зловмисників розшукують. Аби убезпечити маму від повторного нападу, син вбитого фермера планує встановити на ділянці камери і датчики руху.

Джерело.

Close