facebook

Понад 80 тисяч гривень потрібні на операцію маленького Адама

Вона має хоча б трошки поліпшити стан дитини і позбавити болю.

Адам Явицький з’явився на світ, як тоді здавалось, цілком здоровим малюком. Та за 20 днів у нього почалися сильні судоми, які довелося приборкувати вже в реанімації.

«За 29 днів реанімації в місті Мукачево робили різні обстеження, виявили, що у малюка було внутріутробне інфікування. І так до року ми майже не виходили з лікарні – реанімація, неврологія, інфекційне, покращень не було», – пригадує мама хлопчика.

Малюка скерували до львівського «Охматдиту», щоб підібрати лікування, яке дасть покращення стану хлопчика, але зусилля і тамтешніх лікарів виявились недостатніми. У дитини також діагностували ДЦП, спастичний тетрапарез, атрофію зорових нервів (сліпота), мікроцефалію, дистрофію.

«В 2019 році ми поїхали до Австрії на лікування, там були понад місяця. Робили повністю обстеження, підбирали препарати, на яких дитині ставало краще, майже 8 місяців стан був стабільний», – розповідає мама малюка.

Це дозволило почати реабілітацію, але успіх в лікуванні був не тривалим. Препарати від епілепсії припинили діяти, напади відновились, а з нею і спастика, яка стискає м’язи малюка і завдає сильного болю.

«За останні 3 місяці стан критичний, майже ні одної спокійної хвилини, постійно плаче, кричить від жахливого болю, його тіло скручує, спазмує, вже перепробували всі можливі медикаменти, нічого не допомагає, тому зупинились на операції», – розповідає мама хлопчика.

Дитині показана селективна дорзальна різотомія, яка має зменшити спазмування м’язів, тіло дитини дещо розслабиться. Таку операцію може проводити лише незначна кількість лікарів в Україні. Тому ціна такої операції доволі дорога. А особливо для самотньої мами із закарпатського селища.

«Готуємось до операції, але мене не має коштів, так як батько дітей загинув. І вже майже понад 60 тисяч гривень витрачено за останні 3 місяці лікування», – каже мама Адама і дуже сподівається, що небайдужі люди допоможуть їй поліпшити стан малюка.

Реквізити для допомоги:

ПриватБанк

4149629386212609- гривні

4731219120285212- долар

5168742729438907- євро

ЯВИЦЬКА ІВАННА ІВАНІВНА

https://www.facebook.com/groups/893464217706496

Джерело.

Close