facebook

Загибель мера Кривого Рогу: спецназівець вказав на важливу деталь на фото з місця події (ФОТО)

У цивільної зброї, до якої належить карабін “Сайга” – своя специфіка.

У Кривому Розі розслідують загибель мера Кривого Рога Костянтина Павлова. Мера знайшли з кульовим пораненням на порозі його будинку, а біля нього лежав його карабін.

Як повідомляє “Телеграф”, один із спецпризначенців ЗСУ, який забажав залишитися анонімним, звернув увагу на важливу деталь того, як саме лежав карабін “Сайга”, з якого, можливо, був зроблений постріл.

Справа в тому, що довший приклад сприяє точності стрільби в положенні від плеча що, очевидно, не потрібно при близькому пострілі для здійснення самогубства, і могло бути витлумачено як непряме свідчення вбивства чиновника.

 

“Згідно з українським законодавством стрілецька вогнепальна зброя цивільного призначення зі складаним прикладом, як зображена на фото “Сайга”, обладнується спеціальним блокуванням при складеному прикладі. Це робиться для того, щоб злочинець, який заволодів подібною цивільною зброєю не мав би можливості провести прихований постріл, використавши карабін зі складеним прикладом. У дієвості подібного обмеження я мав можливість переконатися на одному з полігонів, на який поїхав з товаришем для стрільби з купленої “Сайги”. Звикнувши до армійських зразків, я спробував вистрілити з карабіна зі складеним прикладом, проте мені це не вдалося. Спершу вирішив, що зброя зламалася, але на ділі спрацювало блокування”, – розповів український спецпризначенець.

Нагадаємо, що наразі правоохоронці розглядають три версії загибелі міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова: умисне вбивство, самогубство та необережне поводження зі зброєю. Також не виключається і доведення до самогубства.

Джерело.

Close