facebook

“Люцифер” вже в Україні: у які регіони країни прийшов антициклон, що спровокував пожежі у Європі

17 серпня, спека взагалі сягне піку, але скоро піде на спад.

“Люцифер” уже в Україні — до нас дістався антициклон, що спровокував пожежі на Півдні Європи. Щоправда, в Україні його називають “Елфі”. Хоч він і має іншу назву, але так само небезпечний. Синоптики прогнозують +30 по всій території. У половині регіонів узагалі заявляють про ризик пожеж.

До нас примчала хмара розпеченого повітря із пустелі Сахара, яка перед тим пронеслася Європою. Від спеки постраждали Греція, Італія, Хорватія та Чорногорія. В Іспанії через лісові пожежі евакуювали сотні людей.

У половині українських регіонів теж попереджають про ризик пожеж. А завтра спека взагалі сягне піку.

“На території Києва бачимо високі температури. Навіть 32-33 градуси можуть бути денні максимуми”, — зазначає синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

Зростатиме не лише температура, а й кількість пацієнтів, що потерпають від спеки. Це з досвіду вже знають лікарі.

“Люди почувають себе гірше. Дуже складно перелаштувати організм, і люди, які мають проблеми із серцем, вони переносять це гірше. Симптоми можуть бути різні. Зазвичай, це головний біль, тиск, загальна слабкість, поганий сон і навіть кошмари”, — говорить сімейна лікарка Вероніка Степаненко.

Як пережити спеку? Без зайвої потреби не вулицю не виходити, радять фахівці. Якщо ж без цього не обійтися — надягати одяг із легких тканин, ховатися від сонця і пити побільше води.

Утім, терпіти довго не доведеться. Уже завтра на заході почне накрапати, наступного дня заливатиме вже майже всю територію країни.

“Звичайно, після такої спеки, під час проходження в середу атмосферного фронту, очікуємо на грозові дощі, подекуди град та шквали”, — попереджає синоптикиня Наталія Птуха.

Але синоптики заспокоюють: штормитиме в Україні недовго. А от похолодання затримається.

Джерело.

Close