facebook

Рада звернулася до всього світу щодо посилення співпраці для протидії агресії Росії

За постанову проголосували 283 народні депутати.

У понеділок, 23 серпня, депутати Верховної Ради зібралися на позачергове засідання. Головна тема – окупований Росією Крим та посилення міжнародного співробітництва в рамках Кримської платформи для протидії агресії РФ.

На засіданні виступили голова Верховної Ради Дмитро Разумков, представники іноземних держав, народні депутати України. Говорили про шляхи протидії російській агресії.

Наприкінці засідання нардепи ухвалили постанову. За – 283 парламентарі. Це – звернення Верховної Ради до ООН, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, Європарламенту, урядів і парламентів іноземних держав щодо посилення міжнародного співробітництва в рамках Кримської платформи для протидії агресії Російської Федерації.

Нагадаємо, 23 серпня відбувся установчий саміт Кримської платформи. За його результатами була підписана спільна декларація, яка, за словами президента України Володимира Зеленського, буде відкритою для приєднання інших держав і створить міцне політичне підґрунтя для подальшої роботи. У декларації закріплена готовність України та інших країн дотримуватися політики невизнання спроби анексії Криму Росією аж до моменту його деокупації.

 

Джерело.

Close