facebook

Нардепка вимагає звільнити всіх проросійських викладачів

Не можуть в Україні бути викладачами люди, які прямо порушують закони про державну мову та про комуністичну символіку.

Про це заявила народна депутатка від Львівщини Наталія Піпа на брифінгу у Верховній Раді України, – передає  “Еспресо. Захід”.

“На 8-му році війни з Росією ми маємо викладачів, які фактично є представниками “руского міра”. Вони далі мають несприйняття всього українського. Перш за все, порушують закони про державну мову, про використання комуністичної символіки. Три випадки, які мені є відомими – це про професорку університету Драгоманова Євгенію Більченко, яка назвала мовний закон лімфовузлом на тілі онкохворої американської колонії, а війну Росії проти України – братньою. Її звільнено. Звільнено доцента одеського університету Мечникова Дениса Ситникова, який публічно заявляє, що Крим це Росія. Оголошено догану та розглядається звільнення завідувача кафедри Миколаївського інституту права Національного університету “Одеська юридична академія” Сергія Шубіна. Він називає українську мову блювотою, а сторінка у фейсбук заповнена забороненою символікою – георгіївська стрічка, червона зірка, серп та молот.

Я вважаю, що вчена рада не має сумніватись у тому, що така людина порушує закони України й має бути звільнена”, – зазначила Наталія Піпа.

Депутатка додала, що такі речі мають відстежувати не народні обранці, а ректори та вчені ради університетів.

“Звертаюсь до міністра освіти, керівника державної служби якості освіти: нам дуже потрібна спільна і злагоджена боротьба”.

Джерело.

Close