facebook

На початок 2020 року! У “Нафтогазі” назвали гарантовану ціну на газ для населення. Скільки заплатимо

Директор інтегрованого газового бізнесу НАК “Нафтогаз України” Андрій Фаворов заявив, що гарантована ціна газу для населення на перший квартал 2020 року складе 5,5 тисяч гривень за 1 тисячу кубічних метрів. У цю ціну не включено ПДВ і тарифи на транспортування.

Як зазначив Фаворов, гарантована ціна базується на ціні законтрактованого “Нафтогазом” обсягу газу у 1 мільярда кубічних метрів із поставкою з 1 січня по 1 квітня 2020 року.

“Зафіксувавши фізичні обсяги та розуміючи, що необхідно запропонувати ринковий механізм для вирішення ринкової проблеми, ми зафіксували ціни за форвардними контрактами на весь перший квартал. Останні обсяги за форвардами зафіксовано 6 грудня. Ми не хотіли раніше оголошувати цю тему публічно, оскільки це досить серйозні обсяги, і вони могли зрушити ціну проти нас”, – пояснив він.

Що таке форвардний контракт?
Це договір, за яким одна сторона (продавець) зобов’язується у визначений договором термін передати товар (базовий актив) іншій стороні (покупцеві) або виконати альтернативне грошове зобов’язання, а покупець зобов’язується прийняти та оплатити цей базовий актив.

Нагадаємо, раніше Зеленський анонсував зменшення ціни на газ і за опалення.

Джерело.

Close