facebook

Пожежа в Одесі: СБУ повідомила деталі обшуків в ДСНС

У ДСНС намагалися приховати і знищити документацію з проведеної перевірки протипожежного стану.

Стали відомі деталі обшуків у службових приміщеннях Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Одеській області, які провели у зв’язку з пожежею в одеському коледжі, пише в п’ятницю, 13 грудня, прес-центр СБУ.

Співробітники спецслужби перевіряють відомство щодо неналежного виконання службових обов’язків і використання службового становища всупереч інтересам служби, що призвело до загибелі 16 осіб.

За інформацією СБУ, окремі керівники ДСНС намагалися приховати і знищити документацію з проведеної перевірки протипожежного стану і надання дозволу на експлуатацію приміщень коледжу.

“Для документування дій посадових осіб проводяться слідчі дії в адміністративних будівлях Одеського міського управління і Головного управління ДСНС України в Одеській області. Зараз вилучаються матеріали, що підтверджують причетність до протиправної діяльності посадових осіб ДСНС”, – йдеться в повідомленні.

Проводяться слідчі дії. Відкрито справу за ч. 2 ст. 367 КК України.

Як відомо, пожежа в одеському коледжі сталася 4 грудня. У результаті загинули 16 осіб. У коледжі не було навіть пожежної сигналізації.

Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід для директора згорілого Одеського коледжу економіки і права Любові Кочерги у вигляді цілодобового домашнього арешту. Їй повідомили про підозру у службовій недбалості і порушенні правил пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки.

Джерело.

Close