facebook

Пенсіонерам, що працюють, підвищать пенсії: коли можна буде отримати та які будуть виплати

У березні, коли багатьом пенсіонерам проіндексували пенсії, пенсіонерам, які продовжують працювати, її не підвищили. Формально ці пенсії підвищили у квітні, а виплачуватимуть влітку. Чому виплатять лише влітку та як будуть нараховувати – у матеріалі ТСН.ua

Понад 3 млн українським пенсіонерам, які продовжують працювати, на пенсії у квітні проіндексували пенсії. Однак нарахування та реальне підвищення вони зможуть відчути, коли отримують пенсії у липні. Пов’язано це з термінами здавання податкової звітності. Доки її не надали, не можна зрозуміти хто із пенсіонерів працював, яку зарплату, з якої платився Єдиний соціальний внесок, отримував. Коли ці відомості надійдуть у податкову та Пенсійний фонд, тоді та можна буде перерахувати пенсії.

Як будуть нараховуватися пенсії пенсіонерам, що продовжують працювати
Пенсіонерам, що працюють на пенсії, пенсії перераховують раз на два роки. Тому, підвищену пенсію отримують ті пенсіонери, які вже попрацювали 2 роки після виходу на пенсію або якщо пройшло 2 роки після попереднього перерахунку пенсії.
Пенсію за збільшенням стажу перерахують усі пенсіонерам, які працюють.
Пенсію із зарплати перерахують тим пенсіонерам у яких зарплата зараз значно вища за ту, яку вони отримували при виході на пенсію. Якщо зарплата, яку отримує пенсіонер, зараз нижча за ту, яку отримував під час виходу на пенсію – сенсу перераховувати не має, бо вона виявиться нижчою ніж ту, яку отримує зараз.
Отримувати цю пенсію пенсіонери зможуть від липня.
Оскільки пенсії були підвищені у квітні, у липні пенсіонери, що працюють, зможуть отримати чотири доплати: за квітень, травень, червень і липень.

Джерело.

Close