facebook

Росія перекрила газ Фінляндії

“Газпром експорт” підтвердив припинення постачання палива фінської Gasum до отримання оплати в рублях. Про це 20 травня повідомляє російське видання «РИА Новости» із посиланням на заяву компанії.

Як йдеться у повідомленні, на кінець робочого дня 20 травня “Газпром експорт” не отримав від “Газум” платіж за постачання газу у квітні. Термін платежу було передбачено договором, укладеним між компаніями.

“Газпром експорт” повідомив “Газум” про призупинення постачання газу починаючи з 21 травня 2022 року і до моменту здійснення оплати відповідно до порядку, встановленого указом”, – цитує видання повідомлення “Газпром експорту”.

Раніше про припинення поставок заявив сам Gasum. Фінська компанія також повідомляла, що ініціює розгляд в арбітражі за чинним контрактом. Там наполягають, що не мають наміру платити за газ у рублях.

Оплату за газ у рублях Москва почала приймати з 1 квітня. Захід запроваджено для недружніх держав. Тоді президент росії путін уточнював, що відмова від оплати у вітчизняній валюті розглядатиметься як порушення зобов’язань за договорами.

Джерело.

Close