facebook

Медведчук розкрив деталі схем, у яких фігурує Петро Порошенко: подробиці

Підозрюваний у державній зраді та сприянні тероризму Віктор Медведчук розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу “Самара – Західний напрямок” для подальшого прокачування через нього дизельного палива.

До того ж Медведчук дав свідчення щодо так званої вугільної справи, в якій фігурує п’ятий президент Петро Порошенко.

Про це повідомляє у понеділок, 23 травня, Служба безпеки України.

Розповідаючи, у чому полягає суть схеми, Медведчук деталізував роль у ній колишнього президента Петра Порошенка. А саме, що той не лише звернувся до Медведчука з проханням зв’язатися з керівництвом РФ, а й забезпечив ухвалення необхідних рішень у всіх українських інстанціях.

“Щоб цей трубопровід став приватною власністю, а за фактом – власністю самого Порошенка, необхідно було виконати низку дій… Суди, прокуратура, Антимонопольний комітет, Фонд держмайна – всі вони ухвалювали рішення, звичайно, необхідні для особистих інтересів президента Порошенка “, – заявив Медведчук.

Затриманий нардеп запевняє, що саме екс-президент Порошенко попросив його зайнятися питаннями трубопроводу. За словами Медведчука, за рік роботи трубопровід заробив для його власників удвічі більше коштів, ніж було вкладено у його викуп – до 42 млн. доларів США. З травня 2019 року, тобто після припинення повноважень Порошенка, прокачування дизеля через магістраль припинилося.

Медведчук також розповів про налагодження у 2014-2015 роках механізму закупівлі вугілля для потреб енергетики України на тимчасово окупованих територіях так званих “Л/ДНР”, практично – ватажків бойовиків.

” У цьому була залучена фактично вся верхівка державного апарату, починаючи з Президента та закінчуючи міністрами, правоохоронцями та тими, хто безпосередньо реалізовував цю схему “, – розповів він.

Медведчук під час допиту назвав конкретні прізвища чиновників, причетних до заподіяння шкоди інтересам України – колишні чиновники, екс-керівництво Нацбанку, народні депутати та представники правоохоронних структур.

Слідство у справах продовжується. Продовжуються слідчі дії із затриманим, щоб встановити всі факти, обставини, організаторів та учасників скоєних злочинів.

Джерело.

Close