facebook

Макрон і Шольц мали важливу ромову з Путіним, а той 80 хвилин пояснював, що на територіях, які вони “звільнили”, панує мир

Макрон і Шольц мали важливу ромову з Путіним, а той в свою чергу 80 хвилин пояснював, що на територіях, які вони “звільнили”, панує мир: таких побрехеньок світ ще не чув.

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон знову зателефонували президенту РФ Володимиру Путіну. Вони закликали російського диктатора негайно припинити вогонь і вивести окупаційні війська Росії з України, торкнулися також питання блокування російськими військами українських портів і створеної внаслідок російської агресії продовольчої кризи у світі.

Про переговори повідомили на сайті федерального уряду Німеччини. Також впродовж 80 хвилин Шольц та Макрон слухали брехню Путіна про те, що на Донбасі, виявляється, запанував мир.
У Німеччині зазначили, що переговори з Путіним відбулися з ініціативи Шольца та Макрона і тривали 80 хвилин.

Головною темою для обговорення стала розв’язана Росією війна в Україні. Шольц та Макрон умовляли Путіна припинити вогонь, вивести війська та провести прямі переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

“Канцлер і президент Франції закликали до негайного перемир’я і виведення російських військ. Вони закликали президента Росії піти на серйозні прямі переговори з президентом України і знайти дипломатичне вирішення конфлікту”, – зазначено у повідомленні офіційного представника федерального уряду Штеффена Хебестрайта.

Він також зазначив, що Шольц та Макрон закликали Путіна забезпечити покращення гуманітарного становища цивільного населення.

“Вони позитивно відзначили відданість президента Росії поводженню з полоненими комбатантами відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, зокрема Женевських конвенцій, та забезпечення необмеженого доступу для Міжнародного комітету Червоного Хреста”, – заявив Хеберстрайт.

За даними France-Presse, Еммануель Макрон та Олаф Шольц також закликали Путіна до звільнення українських військовополонених, які вийшли із заводу “Азовсталь”.

У відповідь обидва європейські лідери вислухали у виконанні Путіна чергову порцію брехні.

Так, за повідомленнями кремлівських пропагандистів, Путін нібито зовсім не проти переговорів з Україною. Щоправда, пропагандисти не уточнили, що “переговори”, “відкритість” до відновлення яких нібито задекларував Путін, передбачають виконання Україною ультиматумів Кремля як щодо порушення територіальної цілісності нашої країни, так і в питанні суверенітету України.

Але ще більш підлою брехнею стала оприлюднена пропагандистами заява Путіна про “налагодження мирного життя” у стертому з лиця землі Маріуполі та “інших звільнених містах Донбасу”.

“Проведено поглиблений обмін думками щодо актуальних аспектів ситуації в Україні. Президент Росії в деталях поінформував про останній розвиток подій у контексті спеціальної військової операції, відзначивши, що Збройні сили Росії суворо дотримуються норм міжнародного гуманітарного права. Також президент Росії Володимир Путін повідомив, як організовано системну роботу з налагодження мирного життя в Маріуполі та інших звільнених містах Донбасу”, – повідомляють пропагандистські ресурси.

Намагалися Шольц та Макрон також умовити Путіна не прирікати на голод мільйони людей у світі. Адже через російське вторгнення та блокування українських портів у багатьох країнах наростає продовольча криза. У відповідь отримали цинічні запевнення, що Путін, мовляв, “хоче дозволити експорт зерна з України”. А Україні, яка точно знає ціну російським обіцянкам, пропонується повірити, що у разі зняття мін, встановлених для захисту українських портів, Росія не скористається цим для захоплення нових українських територій.

“Президент Путін запевнив, що хоче дозволити експорт зерна з України, особливо по морю. Президент Путін пообіцяв, що відкриття мінного поясу, закладеного для захисту українських портів, щоб дозволити експорт зерна морським транспортом, не використовуватиметься Росією для наступальних дій”, – каже повідомлення на сайті федерального уряду Німеччини.

“Канцлер, президент Макрон та президент Путін погодилися з центральною роллю Організації Об’єднаних Націй у досягненні та реалізації угоди з цього питання”, – додає німецька сторона.

 

Джерело.

Close