facebook

“Знущаються та колять невідомі речовини”: Денісова розповіла, як російські окупанти поводяться з полоненими з Маріуполя

Жорстокість та звірства росіян стали відомими на весь світ. Окупанти знущаються як над людьми на тимчасово окупованих територіях, так і над полоненими.

Про це повідомила уповноважена з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці в фейсбук. Факти жорстокосіті про які розповіла Денісова, стосуються полонених, яких схопили поблизу Маріуполя

Уповноважена з прав людини розповіла, що з особливою жорстокістю тортури застосовувалися до офіцерського складу ЗСУ та бійців загону спеціального призначення “Aзoв”.
“Під час допитів українських військовополонених ставили на коліна, били прикладом від автомата по пальцях ніг та відкритих ранах, застосовували плоскогубці, закидали зашморг на шию і душили. Крім того, катували електрострумом, били киянкою та ногами”, – розповіла Денісова.

Окрім того, Людмила денісова зазначила, що українські військовослужбовці повідомили про те, що рашисти їм вводили невідомі препарати на літеру “М”, після чого вони непритомніли та втрачали пам’ять.

Російські окупанти з особливою жорстокістю знущалися з жінок.
“Українські жінки-військовополонені, які утримувалися в Донецькому СІЗО, розповіли, що у камерах, розрахованих на 2-3 особи, їх перебувало щонайменше 17-20. Замість санвузла – відро. Жінки були позбавлені засобів гігієни та можливості помитися. Стосовно них чинився психологічний тиск – на їхніх очах жорстоко били українських полонених чоловіків. Також полонянок примушували до статевих актів”, – розповіла Денісова.

Людмила Денісова наголосила казаними злочинними діями рф порушила права військовополонених, гарантовані положеннями статей 17, 19, 20, 21, 22, 24-27, 29-31, 46, 48, 69-71 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.

“Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати ці факти порушень рф прав громадян України”, – зазначила омбутсменка.

Джерело.

Close