facebook

«Мовчить телефон, не дзвонить мій синочок»: Мама і близькі про загuблого кордівця Ігоря Подзігуна

Трагічним для Вінниччини стало 22 травня. Тоді від ракетного удару загинуло дев’теро спецпризначенців підрозділу КОРД.

Рідні розповіли про підполковника поліції Ігоря Подзігуна, який перед загибеллю брав участь у звільненні Бучі та Ірпеня.
Вінничанин Ігор Подзігун народився 13 березня 1981 року, навчався в 30-й школі. Спочатку здобув професію електромонтера, потім навчався в школі міліції і в Аграрному університеті, вивчав право. Спочатку працював в «Беркуті», далі в КОРДі. Служив в АТО/ООС. З перших днів війни Подзігун був на передовій, разом з іншими спецпризначенцями служив в полку «Сафарі». За звільненні Бучі та Ірпеня отримав звання підполковника…У 41-річного Ігоря Подзігуна залишилася дружина, 12-річний син Вадим і дворічний Даня.

Мама, Марія Іванівна, яка втратила єдиного сина, єдину надію і допомогу, ділиться болючими спогадами.

— Він був доброю, золотою дитиною. Завжди обійме, поцілує, — плачучи говорить мама Ігоря Подзігуна.— Таку дитину життя вирвало, важко сказати. Був веселим, друзів скільки у нього було — двері не зачинялися, телефон не змовкав…Тепер мовчить мій телефон, не дзвоне мій синочок… Я не можу повірити…

«І мене не стало»
Все сталося 22 травня, у Запорізькій області. Внаслідок ракетного обстрілу загинули дев’ятеро офіцерів Вінницької КОРДу, спецпризначенці полку «Сафарі», в тому числі підполковник поліції Ігор Подзігун. Марія Іванівна згадує останню зустріч з сином.

— В кінці квітня вони їхали з Харкова на Запоріжжя, і Ігор на кілька днів додому заїхав,— розповідає мама героя.— Якраз у невістки день народження було 28 квітня, він приїхав привітати. Ще й мені встиг картоплю посадити, на могилу до чоловіка сходили (він в ДТП загинув), проводи тоді були. Перед виїздом ввечері до мене заїхав, запропонував чайку попити. Посиділи, поговорили про все. Потім, коли до машини йшов, навіть не оглянувся, мабуть знав, що я плачу, може й сам плакав. Посигналив і поїхав. Як виявилося, назавжди…

Запитуємо у Марії Іванівни, може що відчувало серце перед тим злощасним днем. Мама кордівця переконує, що нічого такого не було. Переповідає деталі останньої розмови з сином, яка відбулася телефоном напередодні трагедії.

— Вранці 21 травня я пішла на ринок, потрібно було засіб для обприскування дерев купити і творог, на вареники внуку, — згадує мама героя.— Тут мені Ігор телефонує. В гарному настрої питає, як у мене справи, що роблю. Питала, може сталося що. Ні, каже, просто хотів мене почути. Я розповіла, що на ринку, прийшла за покупками. В кінці розмови наказала синочку, щоб був обережним…

На наступний день Марії Іванівні повідомили, що єдиний її син загинув.

— На наступний день телефон Ігоря не відповідав. Я не хвилювалася, адже розуміла, де він знаходиться, — каже жінка.— Аж ось приїхали військові і повідомили, що Ігоря більше немає — ракета потрапила в будівлю, де знаходилися кордівці. В цей день і мене не стало…

Родина досі не може отямитися від горя. Важко трагедію переживають любляча дружина та діти.

— Дружина Танюша просто з розуму сходить, так вони любили одне одного,— говорить Марія Іванівна. — Старший хлопчик, доросліший, він все розуміє. А от менший заглядає у вікно і гукає «Тато!». Кожного чоловіка за руку бере, думає, що то Ігор…

Племінниця Тетяна теж сумує без свого найкращого у світі дядька.

— Він Герой, — говорить Таня Стасюк. — Був дуже-дуже доброю та чуйною Людиною з великої літери. Вся наша велика родина не вірить, ридаємо всі.

Був профі і основою сім’ї
Друзі і побратими згадують про Ігоря Подзігуна, як про гарного сім’янина і друга, класного професіонала.

— Я з Ігорем займався у секції карате, знаю його добре, — каже Віталій Ставнійчук.— Без люблячого чоловіка та батька залишились дружина та два сини 12-ти та двох років. Старший син займається дзюдо, Ігор любив показувати відео з ним, дуже пишався. Він був основою для сім’ї. І гордістю для всіх, хто його знав — за звільнення Бучі та Ірпеня Ігор Подзігун отримав підвищення.

Про спецпризначенця елітного підрозділу, одного з кращих бійців говорить Валерій Бондар, керівник Вінницького управління КОРД.

— З підполковником Подзігуном служив і до КОРДу, був командиром відділення, вів профілактичну роботу з особовим складом, був профі в напрямку топографії, — каже Валерій Бондар. — Кожна така втрата болісна для керівника і розриває душу.

Джерело.

Close