facebook

Гайдай: ворог контролює 70% Сєвєродонецька, на «Азоті» ховаються майже 500 людей з дітьми

Війська рф контролюють 70% Сєвєродонецька Луганської області, масова евакуація та підвезення гумвантажів через обстріли неможливі, військовим вдається вивозити лише по декілька людей на день.

Про це в Фейсбуці повідомив начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

«росіяни контролюють тотально більшу частину Сєвєродонецька. Бої настільки важкі, що добу боротьба може тривати, навіть, не за вулицю, а лише за одну багатоповерхівку. На «Азоті» залишаються близько 500 мешканців, з них 40 – діти. Промзона потужно обстрілюється ворожою артилерією великого калібру», – написав Гайдай.

Він додав, що укриття на «Азоті» не такі міцні як у маріупольської «Азовсталі», тому влада й військові намагаються зробити організовану евакуацію з гарантіями безпеки. Відбувається «тиха» евакуація

Раніше всі люди, які там перебувають, відмовилися виїжджати з міста.

“Загрози оточення наших військ на Луганщині немає”, – додав начальник Луганської ОВА.

За його словами, по Лисичанську росіяни посилили обстріли, гатять з великих калібрів, місто щодня знищується. За останні дні найбільша кількість загиблих та поранених саме в цьому місті.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Джерело.

Close