facebook

«Віддав дyшy і тiлo за нашу свободу». У запеклому бою загuнув Віталій Зленко. Вшануймо Героя, Світла пам’ять

Між населеними пунктами Біла Криниця та Велике Артакове Миколаївської області, під час виконання бойового завдання, 13 червня загинув старший лейтенант, командир 3-ї піхотної роти Віталій Зленко. В ході виконання бойового завдання наш земляк був вірний військовій присязі, виявив стійкість і мужність у бою за нашу Батьківщину, повідомили на фейсбук-сторінці «Тульчинська міська територіальна громада».

— Віддав душу і тіло за нашу свободу ще один син Тульчинської громади Віталій Дмитрович Зленко. Сьогодні отримали жахливу звістку про чергову втрату, — йдеться у повідомленні. — До горя неможливо підготуватися, неможливо знайти слова, щоб загоїти пекучу рану вічної розлуки з дорогою людиною для рідних. Тульчинська громада висловлює найщиріші слова співчуття дружині Ользі Захарівні, 14-річній донечці Софії та сину Владиславу. Шкода, що ніякі слова не зменшать ваш біль, розпач і горе.

Також громада розповіла біографію військового та пригадала його життєвий шлях, який обірвав безжальний ворог.

Віталій Зленко народився 14 квітня 1966 року у с.Горишківка, Томашпільського району.

Навчався у Кирнасівській школі. У 1989 році закінчив Київську сільськогосподарську академію за спеціальністю інженер лісового господарства.

У 1994 році представник Президента України вручив Віталію подяку за виявлену мужність і відвагу під час гасіння лісової пожежі.

У 2002 році закінчив Українську Академію державного управління при Президентові України, отримавши кваліфікацію магістр «державного управління»

Працював у Аграрній партії України, а також був помічником народного депутата Ващук К.Т. За час служби, Віталію присвоїли сьомий ранг державного службовця. У 2003 році був призначений на посаду начальника управління сільського господарства і продовольства Гайсинської районної державної адміністрації.

Згодом Віталій став засновником та директором національного природного парку «Кармелюкове Поділля». Звідси і пішла назва позивного «Устим».

Останнім часом був головою фермерського господарства «Кирнасівське».

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам’ять!

Джерело.

Close