facebook

“Засуджений” бойовиками до страти іноземний доброволець поговорив із сім’єю: передав сумні новини

Іноземний доброволець розповів сім’ї, що його збираються стратити.

Бойовики т.зв. “днр” мають намір виконати смертний вирок щодо британського добровольця Ейдена Есліна, який потрапив у полон у квітні під час оборони Маріуполя.

Як повідомляє The Telegraph, Еслін розповів про це членам своєї сім’ї під час телефонної розмови. За словами бабусі 28-річного добровольця Памели Холл, бойовики сказали чоловікові, що “його час минає”.

“Немає слів, просто немає слів, це має бути найгіршим кошмаром для всіх, коли члену вашої родини загрожують таким чином”, — сказала вона.

Еслін розповів членам сім’ї, що бойовики говорили про те, що ніхто з представників Великобританії не намагався зв’язатися з ними чи з росією, щоб обговорити долю полоненого добровольця.

“Я повинна вірити тому, що сказав нам Ейден, що якщо “днр” не отримає жодної відповіді, вони стратять його. Я сподіваюся, що це неправда”, — додала Холл.

Як повідомлялося раніше, 9 червня стало відомо, що бойовики ОРДО засудили трьох бійців Іноземного легіону ЗСУ до смертної кари. Окрім Есліна у полоні також перебуває ще один британець Шон Піннер та марокканець Брагім Саадун.

У США після цього заявили, що тим самим окупанти порушують положення міжнародного права про статус полонених військовослужбовців. У росії ж заявили, що іноземці не мають статусу військовослужбовця, а тому не можуть вважатися військовополоненими.

Втім, пізніше виявилося, що Саадун отримав українське громадянство ще 2020 року і навіть служив у ЗСУ. Щодо Есліна та Піннера, то в Україну вони переїхали ще у 2018 році.

 

 

 

Джерело.

Close