facebook

“Скорбота розриває дyшy”: Героїчно загuнув Семен Обломей. З’явилося останнє інтерв’ю Героя, який врятував групу воїнів

Захищаючи від російських окупантів місто Сєвєродонецьк на Луганщині від ворожого авіаудару 21 червня загинув український воїн Семен Обломей. Перед цим Герой встиг вивести свою групу в безпечне місце.

У перші дні повномасштабного вторгнення РФ він став на захист України, брав участь у звільненні від загарбників Бучі та Ірпеня, а потім захищав Рубіжне, Лисичанськ і Сєвєродонецьк.

Семен був студентом третього курсу ННІ лісового і садово-паркового господарства, йому лише нещодавно виповнилося 22 роки. Хлопець мріяв стати арбористом – доглядати та лікувати деревні рослини, він мав невимовну жагу до життя і до знань, кажуть в університеті. Він також був випуснкиком Української академії лідерства.

Останнє інтерв’ю воїна опублікував український журналіст Юрій Бутусов на своєму YouTube-каналі.

У ньому воїн розповів про те, що до Рубіжного він виїжджав, обіймаючи посаду командира відділення, а в Сєвєродонецьку був уже заступником командира взводу. До 24 лютого він не служив в армії та не проходив навчання на військовій кафедрі.

Семен казав, що до ротації на схід все, що відбувалося навколо, для нього було схоже на військово-патріотичний табір. Проте і під час важких боїв він не жалівся, лише говорив, що втомився.

“Поки війна в такій активній фазі, я бачу себе корисним тут. От такий шлях”, – казав Герой.

Вже перебуваючи у Сєвєродонецьку, він зміг на кілька днів вирватися до Києва, де одружився зі своєю дівчиною Вірою.

Джерело.

Close