facebook

В ОП відреагували на інформацію про підготовку переговорів між Зеленським і путіним

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заперечив інформацію про те, що нібито зараз готуються переговори за участі президента України Володимира Зеленського та глави рф владіміра путіна.
Про це Єрмак повідомив на брифінгу з колишнім Генеральним секретарем НАТО і головою Фонду Rasmussen Global Андерсом Фог Расмуссеном, передає “Громадське”.

“Наразі ніяких перемовин чи домовленостей щодо зустрічі президента України та президента росії не проводиться. Ми про такі сигнали не чули. Позицію нашу з цього приводу, я думаю, ви знаєте — президент про це дуже багато разів говорив”, — сказав він.

Водночас Єрмак підтвердив, що Україна та Туреччина проводять переговори щодо експорту українського зерна.

“Що стосується консультацій про експорт українського зерна — так, вони справді тривають на рівні ООН. Я особисто декілька разів на тиждень маю розмови з паном Ґутеррешом (Антоніу Ґутерреш — генеральний секретар ООН — ред.). Ми говоримо про це з турецькою стороною. Але якихось конкретних дат зустрічі в Туреччині чи будь-якому іншому місці наразі немає. Але ми продовжуємо цю роботу. Хочу звернути вашу увагу, що для нас найважливішим є питання безпеки”, — сказав керівник ОП.

Зазначимо, перед цим низка турецьких ЗМІ з посиланнями на слова президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана повідомила, що турецькі офіційні особи працюють над організацією зустрічі путіна та Зеленського.

Джерело.

Close