facebook

Кремль готується до затяжної війни: в ISW назвали цілі Путіна в Україні

Цілями РФ під час її вторгнення в Україну залишаються зміна режиму в Києві та усунення суверенітету країни. Незважаючи на невдачі своєї армії й риторику, що натякає на зниження військових планів після цих поразок, російський лідер Володимир Путін вірний своїм амбіціям.

Так вважають військові аналітики з американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW). Експерти переконані, що Кремль готується до затяжної війни.

Напередодні, 5 липня, секретар російської Ради безпеки Микола Патрушев заявив, що вторгнення триватиме доти, доки вони не досягнуть своїх цілей.

Такими представник країни-агресора назвав нібито захист цивільного населення від “геноциду”, “деназифікацію” та “демілітаризацію” України. Ба більше, у Кремлі все ще сподіваються зобов’язати Київ постійно “зберігати нейтралітет” між Росією й НАТО.

Так, секретар Радбезу РФ майже точно повторив цілі, озвучені російським диктатором у його промові 24 лютого, виправдовуючи війну. Тоді Путін заявив, що “спецоперація” спрямована на “захист мирних жителів від принижень і геноциду, демілітаризацію й денацифікацію” країни, а також судове переслідування винних у “геноциді”.

“Явне повторення початкових цілей Путіна майже через п’ять місяців переконливо вказує на те, що Кремль не вважає недавні “успіхи” Росії в Луганській області достатніми для досягнення початкових цілей. Це підтверджує поточну оцінку ISW про те, що Росія має значні територіальні устремління за межами Донбасу”, – підкреслюють військові аналітики.

За їхніми словами, заява Патрушева припускає, що російське військове керівництво продовжуватиме наполягати на наступі за межами Донецької й Луганської областей. А також те, що Кремль готується до затяжної війни з наміром захопити набагато більшу частину України.

Джерело.

Close