facebook

Убuтuй на зупинці 13-річний хлопчик виявився сином української шахістки, а її колега обурена ставленням до росіян

Чемпіонка Європи з шахів Наталія Жукова розповіла, що 13-річний Дмитро, який загинув 20 липня під час обстрілу росіянами Харкова, є сином української шахістки, міжнародного майстра (WIM) Вікторії Кубати. Хлопчик разом із рідними просто стояв на зупинці у Київському районі міста та чекав на транспорт, коли був обстріляний ворогом із РСЗВ.

Українська спортсменка та депутат VIII скликання Одеської міської ради обурена, що поки російські та білоруські шахісти спокійно грають та беруть участь у турнірах, Вікторія оплакує свого сина та молиться за поранену дочку.

“20 липня, у Міжнародний день шахів, під час ранкових обстрілів Салтівського району міста Харків загинули 3 особи: серед них 13-річний хлопчик, син шахістки WIM Вікторії Кубати. Його сестра, учениця 9 класу, зазнала тяжких поранень і зараз лікарі борються за її життя”, – написала Жукова у Facebook.

Наталя нагадала, що батько загиблого хлопчика понад дві години читав молитви над тілом сина, весь цей час тримаючи його за руку.

“А в цей час шахісти Росії та Білорусі спокійно грають у шахи, адже це не їхня війна?”, – написала переможниця Олімпіади Жукова, нагадуючи, що спортсменів із цих країн не відсторонили від турнірів.

Також стало відомо, що Дмитро є онуком відомого дитячого тренера з шахів Лідії Саханович. Серед її вихованців – чемпіон Європи та призер чемпіонату світу та шахової Олімпіади Антон Коробов.

Як повідомила у своєму Facebook The Ukrainian Society of Hong Kong, 13-річний Дмитро навчався у 17-й школі Харкова, яку агресор знищив 1 червня – у День захисту дітей. Він був яскравою та розумною дитиною та займався спортивними танцями.

Джерело.

Close