facebook

Власникам “євроблях” готують новий сюрприз

В Україні водіям авто на іноземних номерах надані пільги, згідно з якими до євробляхерів не застосовуватимуть штрафні санкції за порушення порядку ввезення транспорту. Такий компроміс було досягнуто між урядом та активістами, розповіли в міністерстві внутрішніх справ.

За домовленостями прем’єра, голів МВС та Мінінфраструктури з керівником громадської організації “Автоєвросила” Олегом Ярошевичем, штрафи вирішили відкласти до схвалення закону про доступне розмитнення авто, пише РБК-Україна.

Активісти пропонували розглянути два законопроекти: про спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування з загальним режимом акцизних зборів ЄС (№2342) та про тимчасове зупинення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення ТЗ на митну територію України (№2345).

У першому пропонується протягом 180 календарних днів з дня набрання чинності проекту як закону не застосовувати ставки акцизного податку для авто за формулою, яка не враховує віковий коефіцієнт:

для транспортних засобів, які використовувалися від 5 до 8 років − коефіцієнта 40,

для автомобілів, які використовувалися понад 8 років − коефіцієнта 50

У другому йдеться про пропозицію заморозити штрафування за порушення при переміщенні автотранспорту у митних режимах тимчасового ввезення та транзиту через територію України на строк 180 днів.

Джерело.

Close