facebook

Стовідсотковий військовий злoчuн: РФ обстріляла Чугуїв, під завалами уже 12 годин шукають людей

Російські ракети влучили у школу, будинок культури та зруйнували теплову мережу цілого житлового району Чугуєва.

Масований ворожий ракетний удар по Харківщині – понад десяток ракет серед ночі росіяни випустили у бік Чугуєва. Під завалами дотепер залишаються кілька людей. У Чугуєві досі триває пошуково-рятувальна операція.

Про це йдеться у вечірньому сюжеті ТСН за 25 липня.
Спалахи стартів ракет зі сторони російського Бєлгорода осяяли нічне небо на початку четвертої ранку. Мешканці Чугуєва й прилеглих селищ зненацька прокидались й мерщій шукали сховище. Московитське знаряддя вбивства, прилетіло й вибухнуло у різних районах Чугуєва та навколо міста.

Усю середню частину величезної споруди місцевого будинку культури вибухова хвиля перетворила на купу мотлоху. Частина дерев’яних конструкцій сцени мерщій спалахнула.

Мансур разом із товаришами й рідними підвал палацу культури використовували, як схованку! До сьогодні вважали, що схованку надійну. Чоловік втратив свідомість після прильоту першої рашиської ракети у місцевий будинок культури. Наступні три години, до ранку, був під уламками.

В епіцентрі вибухів, більше ніж через шість годин після влучань ще тліє деревина і дотепер триває рятувальна операція. Під завалами, кажуть ДСНСівці, ще перебувають люди.

На іншому кінці міста, у ті самі хвилини, тривала інша майнова рятувальна операція. Частину триповерхової цегляної споруди Чугуївської загальноосвітньої школи ніби зрізало лезом! Там де були навчальні аудиторії, спортивні зали, медкабінет й музей – тепер лише пустка й друзки! У цю школу на околиці міста прилетіли одна за одною кілька ракет.

Змінне взуття тутешніх першачків вибуховою хвилею розкидало по класу. Саме з їхніх вікон видно, яку величезну вирву на шкільному подвір’ї, утворила ворожа ракета.

В епіцентрі одного з влучань залишилося дуже багато дрібних уламків Але характерна їх риса: більшість дуже легкі, патрубки, є навіть шматки тканини. Ймовірніше за все, кажуть вибухотехніки, що це були перероблені протиповітряні ракети з комплексу С-300.

Шкільна стіна Чугуївської школи посічена, ніби шрапнеллю. І саме тут, поруч, рятувальники знайшли товстезну трубу – маркуванням: 38Б6. І то, каже підполковник Овчарук, маршовий двигун від протиповітряної ракети.

“Боєприпас, який був вилучений, це був двигун від С-300. Це взагалі система “земля-повітря”, але вже давно була підозра, що російська сторона використовує їх, як “земля-земля”, – каже начальник частини ДСНС з гуманітарного розмінування Ігор Овчарук.

Застосування таких ракет по наземних цілях, каже офіцер, то стовідсотковий військовий злочин.

“Доцільність його використання в даному випадку для мене не зрозуміла! Просто аби налякати! І, напевно, щоби якомога більше людей пошкодило осколками! Тому що там, дуже велика кількість металевих осколків!”, – додає Ігор Овчарук.

Лише дивом хвилею уламків у школі не поранило сторожа. У місті, під час атаки, поранень зазнала 46-річна місцева жителька. На руїнах палацу культури, після 12-ти годин розбору завалів, рятувальники оголосили хвилину тиші. Шанс відкопати з під завалів трьох людей живими, надвечір, ще залишався.

Джерело.

Close