facebook

“Це шанс”: співачка Kazka аргументувала свій виступ на одній сцені з росіянами на музичному фестивалі у Європі

“Це шанс”: співачка Kazka аргументувала свій виступ на одній сцені з росіянами на музичному фестивалі у Європі.

10 серпня в Угорщині розпочався найбільший у Європі музичний фестиваль Sziget. У заході візьмуть участь понад десять артистів із України, серед яких: Kazka, Аліна Паш, Daria Kolosova & Etapp Kyle, Ragapopp, Constantine, DJ MIURA, Krapka; KOMA, Luiku, Postman, FO SHO, E. Ліна. Водночас у лайнапі заявлені й російські виконавці.

Користувачі соцмереж кілька днів дорікали фронтвумен Олександру Заріцьку за те, що вона, на відміну від Kalush Orchestra, не відмовилася співати на музичному фестивалі, де братимуть участь артисти із росії. Незважаючи на критику шанувальників, співачка впевнена в правильності прийнятого рішення, адже на Sziget Festival їм виділили окремий сегмент, щоб нагадати Європі про війну в Україні.

“Друзі, нас запросили бути спікерами на головній сцені фестивалю Sziget у спеціальному сегменті “We Stand with Ukraine”, щоб нагадати про нашу війну. Для нас важливо донести до європейців про те, що війна триває, що жодні компроміси з ворогом неможливі, і чому мир у світі можливий тільки якщо у цій війні переможе Україна.

Разом із нами на головній сцені також з’являться українські біженці, люди, які змушені були тимчасово рятуватися від війни за кордоном. Ми покажемо реальні кадри того, що відбувається в нашій з вами країні на головній сцені найбільшого європейського фестивалю.

Світ у жодному разі не повинен втомитися від війни в Україні чи забути про неї. Щодня мирні люди і діти в Україні йдуть з життя від рук цих людей. Щодня Україна доводить право на своє існування. Ми не припинемо розповідати європейцям всю правду про цю війну, тому що підтримка Заходу критично важлива для нашої перемоги. Тому треба використовувати кожний шанс нагадати про нас”, – пояснила позицію гурту Олександра Заріцька.

Варто повідомити, організатори Sziget Festival не погодилися виключити росіян із лайнапу, але дозволили українським артистам відкрито говорити про війну, розв’язану РФ. Крім того, на заході діятиме окрема локація від Music Saves UA, де розповідатимуть про вторгнення росії на територію України.

Фото – скріншот

Джерело.

Close