facebook

Вдарить з новою силою: яке паскудство Путін і його армія приготували українцям на День Незалежності

Від 24 лютого усі українці живуть у стані підвищеної тривоги, адже щодня зберігається загроза чергових цинічних ударів армії Росії. Потенційні ризики зростають напередодні пам’ятних дат і свят, як це було на Великдень, у День Державності, у День Повітряних сил ЗСУ тощо.

Зміст
Прогнози експертів та політологів
Наступ на Київ
Що відбувається у Білорусі
Що кажуть у Генштабі і ЗСУ
Попередження від РНБО
Де росіяни тримають озброєння
ЗАЕС
Країна-агресорка Росія любить використовувати символічні дати для своїх “привітань”, тому 24 серпня окупанти можуть використати для чергових атак. Так, усе більше експертів сходяться на думці, що на День Незалежності України є підвищена загроза масованих обстрілів з боку РФ.

До чого саме готуватися українцям напередодні Дня Незалежності і що кажуть експерти про можливі обстріли 24 серпня, читайте в матеріалі ТСН.ua.

Прогнози експертів та політологів
Військовий експерт Олег Жданов вважає, що росіяни накопичують ракети для декількох ударів в період від 23 до 25 серпня. І нинішні рідкісні та короткі тривоги по областях він називає «затишшям перед бурею».

«Окупанти розуміють, що 24 серпня – це буде День Незалежності України. 23 серпня ми ще святкуємо День Державного Прапора України. Я думаю, вони просто накопичують ту кількість ракет для того, щоб завдати, максимально за можливості, масований ракетний удар по нашій території. Можливо, буде декілька (ракетних ударів – ред.), які вони розтягнуть в часі. Вони так просто це не залишать. І це затишшя, я думаю, перед бурею”, – попереджає Олег Жданов.

Політолог Петро Олещук, коментуючи ризики для України на 23-24 серпня, зауважив, що у Кремля існує традиція – псувати свята, тиснути психологічно на українців саме у подібні дні.

«Логічно очікувати, що на цей день вони приготували щось таке особливе», – висловився політолог в ефірі FreeДом.

Політолог Тарас Семенюк теж каже, що Росія, очевидно, готує провокації на День Незалежності України. А військовий експерт Олександр Коваленко вказує на те, що окупанти останнім часом масово знімають зі зберігання і звозять до України зенітні керовані ракети для С-300, які переважно використовують на поверхні.

Наступ на Київ
Велике занепокоєння викликають дії Росії у мешканців столиці, яка, за словами мера Києва Віталія Кличка, є серцем держави і завжди буде ціллю окупантів. Утім, Олег Жданов пояснює, що до Києва можуть дістати ракети, які пускатимуться з винищувальної авіації, але техніка на території Білорусі не загрожує українській столиці. Можливість повторного наступу на Київ заперечує й міський голова Віталій Кличко.

«Я хочу чітко сказати, і, сподіваюся, всі це розуміють: Київ був метою агресора і метою агресора залишається. Не тільки Маріуполь, Донецьк, Луганськ чи Бахмут. Київ — головна мета, бо це серце держави. Чи спроможні вони прийти до Києва, захопити місто зараз? Упевнений, що ні, не спроможні. До того ж, ми значно краще підготовлені і маємо значно більше ресурсів, ніж, наприклад, пів року тому», – наголошує Кличко.

Що відбувається у Білорусі
Підтвердженням того, що країна-терористка готується до потужного удару, може бути, зокрема, і накопичення техніки на аеродромі в «Зябрівці» (Білорусь) поряд з Гомелем, звідки на День Державності Росія випустила понад 20 ракет по Україні.

За даними моніторингової групи “Білорускі гаюн”, в Білорусі перебуває щонайменше 14 ракетних комплексів С-400 і близько 60 ракет до них. На аеродромі “Зябровка” до 14 одиниць ЗРК С-400 “Тріумф”.

«Аналіз ситуації на аеродромі доводить, що ймовірність ракетного обстрілу території України не просто зберігається, а схоже, що йде підготовка до масованого ракетного удару по території України найближчими тижнями», – повідомляють білоруські активісти.

Крім того, варто зауважити, що у Білорусі останнім часом фіксується підвищена військова активність. Наприклад, за добу 15 серпня у Білорусі помітили рух танків, Уралів, МАЗів та інших бронемашин ЗС РБ, польоти винищувачів, а також пересування польових кухонь та навіть біотуалетів.

 

Джерело.

Close