facebook

“Це буде”: у Зеленського розповіли, як кримчанам підготуватися до деокупації

Мешканцям тимчасово окупованого українського Криму не рекомендують користуватися “евакуацією”, яку організовують росіяни з півострова до РФ.

Українці в Криму мають бути готові до деокупації, яка є неминучою, тож людям радять зібрати необхідні речі та документи, спланувати маршрути переміщення і транспорт.

Про це заявила постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева в ефірі національного телемарафону.

“Ми не рекомендуємо нашим громадянам в умовах деокупації користуватися “евакуацією” від окупантів, аби не стати заручниками РФ чи щитом для російських військ у місцях їхнього скупчення чи місцях важливих військових комунікацій ворога”, – сказала вона.

Ташева зауважила, що звільнення українського Криму від росіян, які незаконно захопили Крим, неодмінно буде, але це не є швидкою операцією.

“Ми не говоримо, що це буде завтра. Однак це буде і до цього треба готуватися – як фізично, так і морально. Ухвалити важливі для себе рішення про те, як діяти під час деокупації. Зібрати необхідні речі та документи. Спланувати маршрути переміщення та транспорт, якщо буде така необхідність”, – пояснила Ташева.

Як повідомлялося, Зеленський звернувся із проханням до жителів окупованого півострова.

 

Джерело.

Close