facebook

Залужний припускає що після деокупації Криму на нас чекає новий етап протистояння

Втрата півострова Крим росіянами значно позначиться на ході війни, але у військовому плану звільнення Криму матиме недовготривалий ефект.

Про це повідомляє Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та генерала Михайла Забродського.

Вони коментують це так:

“Допустимо, ЗСУ досягли повного успіху у кампанії 2023 року та звільнили від окупантів увесь Крим. Позитивне політичне та інформаційне значення такого стратегічного успіху оцінити важко. Але також по-іншому можна оцінювати військове значення цієї перемоги”.

Залужний та Забродський переконані, при сценарії деокупації Криму, росія втратить базу для Чорноморського флоту, аеродромну мережу та багато техніки, боєприпасів та особового складу.

Але все ж свою присутність у Чорному морі вони збережуть, тому і доти буде загроза ракетних ударів по території України.

Щодо флоту, вони можуть використовувати військову базу Новоросійськ, так само для авіації використовувати аеродроми Приморсько-Ахтарська і Єйська.

“Отож, після 2023 року можна говорити лише про новий етап протистояння. Звичайно, вже з новими даними та перспективами. А отже, втрати життів, техніки і невизначеність кінцевого результату.”

Джерело.

Close