facebook

Час важких випробувань усі люди стали на бік України. Світ не втомився допомагати. «Друзі пізнаються в біді» То хто ж – наші друзі?

Чи втомився світ від України? Однозначно, ні! Від початку повномасштабної війни на захист України став увесь цивілізований світ: американські та європейські політики, найбільші компанії, світові знаменитості.

Вони виступають проти нападу росії на Україну, закликають путіна негайно припинити військові дії. Актори, музиканти, художники, режисери, спортсмени, бізнесмени жертвують гроші для української армії, опікуються біженцями, організовують гуманітарну допомогу.

У вечірньому небі вже багато українців бачили супутники, які Компанія SpaceX Ілона Маска запустила на орбіту з метою надання послуг високошвидкісного інтернету з космосу для проєкту Starlink. Коли росія напала на Україну та окупувала частину земель, то зразу ж закрила українських інтернет-провайдерів і заблокувала соцмережі. Тому одразу ж після вторгнення Ілон Маск зробив Starlink доступним в Україні, відправивши 15 тисяч комплектів тарілок і маршрутизаторів Starlink, що дало змогу продовжити надання державних послуг. Радіосигнали Starlink неможливо заглушити, українські війська використовують їх для зв’язку між штабом і військами на місцях для налаштування комплекту потрібно лише 15 хвилин.

Крім того, Ілон Макс і Район Рейнольдс пожертвували 1 мільйон доларів на допомогу українцям.

З власної ініціативи відвідала Україну Анджеліна Джолі, поспілкувалася з постраждалими від ракетного удару в Краматорську дітьми, які лікувалися у Львові, з волонтерами, сиротами в інтернатах.

Американська акторка українського походження(народилася в Чернівцях) Міла Куніс, її чоловік, актор Ештон Кутчер, пожертвували три мільйони доларів на підтримку країни. Подружжя ініціювало збір 30 млн доларів

Частину свого заробітку, який отримала на тижні моди в Мілані, перерахувала українським організаціям відома американська супермодель Белла Хадід.

“Лікарям без кордонів» кошти UNICEF переказала голлівудська акторка Сара Джессіка Паркер.

Подружжя Райан Рейнольдс і Блейк Лайвлі перерахували 1 млн. доларів на допомогу українським біженцям.

Велику партію гуманітарної допомоги передає Україні подружня пара – британський музикант Стінг та його дружина Труді Стайлер.

Нині вже покійна, королева Єлизавета II внесла величезну пожертву до фонду допомоги українським біженцям, але розмір коштів засекретили, тільки натякнули, що це дуже щедро.

«Якби я був на 50 років молодшим, я вступив би в армію України», – сказав 86-річний французький актор Ален Делон на відеозустрічі президенту Володимиру Зеленському.

На Саміті перших леді з потужною промовою виступив 72-річний американський кіноактор Річард Гір із закликом до світу об’єднатися для допомоги Україні.

Неодноразово слова підтримки лунали від американського актора і політика Арнольда Шварценеггера.

Голівудський актор, режисер і сценарист Джордж Клуні називає українців хоробрими.

Світові знаменитості приїжджають в Україну, щоб підтримати наш народ, а всьому світу засвідчити правду про героїчний спротив українців, незважаючи на напад, який здійснила росія.

Джерело.

Close