facebook

Адвокат черкащанки, яка закликала росіян “бомбонуть” місто, хоче просити для неї 735 днів на волі

Прокуратура кваліфікувала дії жінки як особливо тяжкий злочин та загрозу нацбезпеці України.

Фігурантка резонансної історії – 62-річна черкащанка Тетяна Дробот, яка надсилала росіянам фото розташування укріплень сил оборони та просила “бомбонуть Черкаси”, можливо, оскаржить вирок суду першої інстанції.

Нагадаємо, нещодавно Придніпровський райсуд Черкас визнав її винною в держзраді та закликах до зміни меж території України, засудивши до 10 років позбавлення волі.

Водночас стало відомо, що Дробот, повідомляючи росіянам про концентрацію збройних сил у певних місцях, має сина, який, за словами її адвоката, служить в ЗСУ.

Сьогодні адвокат цієї жінки, Андрій Шевченко, в коментарі для ТСН.ua повідомив, що найближчим часом чекає від Тетяни Дробот відповіді про те, чи буде вона оскаржувати вирок про 10-річний термін ув’язнення.

“Апеляцію ще не подавали. Якщо буде прийняте таке рішення, то скаргу буду подавати я. Сьогодні я зустрінуся з її чоловіком. Він, начебто, був у неї на побаченні з дозволу суду. Мені стане відомо, чи буде вона подавати апеляцію”, – сказав нам Шевченко.

За словами адвоката, під час судового процесу він прохав для підзахисної не більше 5 років ув’язнення. “Апеляційний суд може залишити вирок без змін, але єдина надія на те, що термін ув’язнення скоротять на 2 роки (735 днів, – ред.) до того максимуму, про який прохав прокурор – до 8 років”, – уточнив адвокат.

Своєю чергою, в Черкаській облпрокуратурі уточнюють, що в суді доведено обвинувачення в тяжкому та особливо тяжкому злочині.

Джерело.

Close