facebook

“Тбілісі – нова Москва?”: українець відверто розповів, що зараз відбувається в Грузії

Грузинський уряд хоче нажитися на росіянах, але чи не обернеться для них це катастрофою і повною втратою незалежності. Деталі про це у статі.

У Грузії, громадяни Росії, які втекли, почуваються як удома. Вони гуляють містами, сидять у ресторанах, купують житло та розпочинають бізнес. Як відомо, до невеличкої Грузії після оголошення в Росії мобілізації шонайменше 120 тисяч росіян.

Про те, як справи з росіянами у Тбілісі розповів українець Гоша Бабанський у  Facebook.

На вулицях тепер більше російської мови ніж грузинської
За словами українця, через росіян ціни в Грузії зросли вчетверо.

“Росіяни гуляють містом, сидять у ресторанах, тусять у клубах (не всіх, у “Басіані” їх не пускають), відпочивають з дітьми й почуваються як удома. Викуповують житло, створюють бізнес. Їх уже приїхало приблизно 120 тисяч (нагадую, що в Грузії живе 3 мільйони людей). Завдяки російським цінам зросли в 4 рази. Скажімо, сімкарта з безлімітним інтернетом на місяць коштує 50 доларів. Таких цін навіть у Європі немає”, – розповів Бабанський.

Зараз на вулицях Грузії чути більше російської мови, ніж грузинської.

“Найгірше, що тобі постійно потрібно підкреслювати, що ти не росіянин (хоча б для того, щоб ціну знизити). Зрозуміло, що грузини між українцями та російськими візуальної різниці не бачать. Але доходить іноді до абсурду, коли на тебе нападає російськомовна, як виявляється пізніше українка, яка з наскоку радить тобі повертатися до Росії”, – розповідає українець.

У Грузії молодь агресивно налаштована проти росіян
“У владі у Грузії зараз щось на кшталт Януковича чи Лукашенка. Росіяни можуть перебувати тут нескінченно. Ситуація має 2 рішення: або росіяни з’ї*уться, або, я зараз не драматизую, все закінчиться тим, що їх почнуть різати. Далі ви сценарій знаєте – що відбувається коли росіян ображають”, – резюмував українець.

Також у коментарях Бабанський додав, що росіяни міняють автомобільні номери, оскільки такі авто псують у перший же день. Крім того, деякі громадяни РФ прикриваються українським прапором.

Сподіваємо грузини зроблять висновки і виправлять ситуацію в країні.

Джерело.

Close