facebook

Пенсії педагогам: у ПФУ розповіли, хто може розраховувати одразу на 10 місячних виплат

Педагогічні працівники в Україні, виходячи на пенсію, можуть розраховувати на виплату 10 місячних виплат відразу. У прес-службі ПФУ розповіли, кого із громадян це стосується.

“Чому я, вийшовши на пенсію у 2021 році з педагогічним стажем 50 років, не отримала додаткових 10 окладів? Чи можу я отримати 10 пенсій, які надають після виходу на пенсію, якщо мені їх не нарахували?”, – поцікавилася мешканка Вінницької області.

У ПФУ роз’яснили, що право на виплату грошової допомоги у розмірі 10 місячних пенсій станом на день її призначення мають, зокрема, жінки, які на день досягнення пенсійного віку працювали в установах освіти державної чи комунальної форми власності на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років та страхового стажу 30 років на таких посадах.

Якщо до цього вони не отримували жодної іншої пенсії, то за необхідного стажу такі жінки мають право отримати одноразово 10 місячних пенсій. У чоловіків таке право також є, але для цього їхній страховий стаж має становити не менше ніж 35 років.

Для отримання виплат потрібно написати заяву до Пенсійного фонду.

Джерело.

Close