facebook

Скандал в команді Зеленського, соратники президента влаштували розбірки

Журналіст та нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубінський опублікував скандальне та нецензурне листування з генеральним директором “Укроборонпрому” Айварасом Абромавічусом.

Він зазначив, ніколи не публікує особисте листування. Проте цей випадок став винятком.

Дубінський пояснив надання листуванню публічності тим, що після того, як блогер Олексій Комаха опублікував на сайті Dubinsky.pro новину про те, що директор “Укроборонпрому” Абромавічус інвестує у президента Росії Володимира Путіна, йому тут же написав сам герой публікації.

“Генеральний директор державного концерну “Укроборонпром” Айварас Абромавічус в декларації за 2018 рік відзвітував, що володіє 1 тис акцій компанії “Лобіо Сала AB” (Швеція, Стокгольм).

Фірма (в перекладі з литовського – “острів скарбів”) акціонер холдингу Іст Кепітал, в якому раніше Абромавічус працював керуючим партнером. Фонди компанії інвестують гроші в акції “Газпрому” і “Ощадбанку Росії”.

Крім того, компанія володіє майже 4,5% акцій російського банку “Санкт-Петербург”, – йдеться в матеріалі.

У своїй статті Комаха нагадує про те, що акціонерами банку “Санкт-Петербург” у свій час вважалися президент РФ Володимир Путін і екс-голова держдуми РФ Борис Гризлов.

Депутат Ради припустив, що Абромавичус нормально ставиться до публікації листувань, оскільки сам не раз вчиняв подібним чином.

Абромавічус різко відреагував на цю публікацію і написав Олександру Дубінському в досить грубій формі. Він повідомив, що не є акціонером компанії з тих пір, як почав працювати в уряді. Дубинський при цьому нагадав, що не є автором матеріалу і попросив “стежити за базаром”.

Раніше повідомлялося, що Олександр Дубінський відповів на питання, які цікавлять всіх українців: чому немає “посадок”.

Дубінський наголосив, у президента Володимира Зеленського в даній ситуації зв’язані руки.

«Ви питаєте, а чого Нацбанк не розганяє президент Зеленський. Де ж дії по очищенню системи? Хіба там не сидять ті ж самі особи, я б сказав пики, які були призначені Порошенком і брали участь в розграбуванні банківської системи, нанесенні багатомільярдного збитку вкладникам, бізнесменам, власникам банків, всім. А я вам відповідаю. Не може він їх розігнати, тому що немає матеріалів слідчих, які б це дозволили б зробити », – заявив депутат.

Джерело.

Close