facebook

Снігопади та сильні морози? Актуальний прогноз погоди на Новий рік 2023 року

Погода в Україні на Новий 2023 рік обидва наші Різдва, не буде з лютими морозами, але незначне зниження температури наприкінці грудня все ж таки можливе.

Так, за даними синоптиків Gismeteo (згідно з прогнозом для Києва), майже до кінця грудня на нас чекають “вагання на нулі” вдень і невеликі заморозки вночі.

Різдво 25 грудня буде з відлигою.

27-30 грудня можливі морози близько -10 вночі та -5 вдень. Але 31 грудня – 1 січня температура знову підвищиться і такий буде перший тиждень січня.

Різдво 7 січня очікується з невеликими морозами до -5 градусів уночі.

Щодо опадів, то сильних снігопадів не очікується, в основному – мокрий сніг з дощем.

Снігопади та сильні морози? Актуальний прогноз погоди на Новий рік 2023 року.

В Укргідрометцентрі попереджають, що грудень загалом буде м’яким серед усіх зимових місяців.

Спираючись на прогноз Владислава Білика, начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру, очікується, що найхолоднішим місяцем зими буде останній, оскільки наприкінці січня та на початку лютого ймовірні ультраполярні вторгнення холодного повітря, коли нічна температура опускається до -15 і навіть до -20.

Виходячи з цього, грудень буде найтеплішим місяцем цієї зими.

А ось за книгою народного синоптика Леоніда Горбаня, друга половина грудня очікується теплішою. У середині місяця можлива відлига, мокрий сніг.

Синоптики прогнозував, що погода без морозів протримається до кінця грудня, тож не факт, що 2023 вдасться зустріти зі снігом.

Джерело.

Close