facebook

“Подарунок, якому не позаздриш”: експерти кажуть про масштабну магнітну бурю прямо на Новий рік

В Україні триває аномальна зима: у суботу, 31 грудня та в неділю, 1 січня в деяких регіонах країни повітря прогріється до +9 градусів. До того ж, атмосфера приготувала ще один “подарунок під ялинку”: 30 та 31 грудня очікується магнітна буря.

Як інформує “Апостроф”, про це свідчать дані сайту відстеження космічної погоди Spaceweather.

Вчені оцінюють дводенну магнітну бурю як слабку, вони надали їй категорію G1. Такі збурення геомагнітного поля Землі можуть спричинити слабкі коливання електромережі, трохи впливати на роботу супутників, викликають полярні сяйва.

Майбутня магнітна буря стане результатом зіткнення з магнітним полем Землі області взаємодії спільного обертання (CIR), що відокремилася від Сонця. Це зона взаємодії між потоками сонячного вітру, що швидко і повільно обертаються. Зазвичай такі зіткнення викликають ударні хвилі, які призводять до яскравих полярних сяйв.

Магнітні бурі можуть спричинити перепади настрою, підвищену агресивність, депресивні настрої, проблеми зі здоров’ям. Зокрема, вони негативно позначаються на серцево-судинній системі. У цей період у людей може підвищуватись артеріальний тиск та частота серцевих скорочень.

 

Джерело.

Close