facebook

«Буквально під Новий рік» Поворознюка внесли до бази «Миротворця» (ФОТО)

Хто за цим стоїть?

Легендарного президента українського футбольного клубу «Інгулець» Олександра Поворознюка хтось вніс до бази сайту «Миротворець».

Як видно з матеріалів вказаного сайту, картка Поворознюка з’явилася 29 грудня, тобто буквально перед самим Новим роком.

Хто ж вирішив зробити такий «подарунок під ялику» людині, яка здобула загальну любов українців завдяки свої прямоті, відвертості та фразі «Вова, *баш їх б**дь!»?

За даними людей, які керують «Миротворцем», Поворознюк:

«Мародер. Злодій. Усвідомлені дії, спрямовані на пограбування України. Щиросердно, власноротно зізнався в тому, що багато і довго грабував державу, вихваляється тим, що цим зробив свої статки».

При цьому те, що Олександр Поворознюк мав раніше судимості, за які відбув покарання, ніким ніколи не приховувалося.

Поворознюк – власник зареєстрованої у Кіровоградській області агрофірми «П’ятихатська».

Як повідомила «Економічна правда», фірмі належить 20 тис. га землі. В інтерв’ю виданню Поворознюк розповів, що дохід групи його компаній становлять «кілька сотень мільйонів гривень на рік».

Бізнесмен також повідомив, що у нього чотири судимості («три за бійки, а четверта, виходить, економічна», за «крадіжку солярки з кар’єру») і що тричі на нього здійснювали замах.

«Жорстких замахів – три: розстріляна машина, підірвана машина і граната у кабінеті», – сказав він.

Під час спілкування з YouTube-каналом  Petrove TV  у травні 2021 року Поворознюк заявляв, що «свій капітал сколотив сам».

«Я заробив свої гроші сам, а не вкрав. Хоча, я вам скажу чесно, що ці руки дуже багато крали. Я відверто про це кажу. Але я ніколи не крав у людей, тільки у держави.

Ну, проносило, проходило, я за це судимість заробив. Колись авторитет собі на цьому втратив. Тому що: ну, судимий. З армії судимий. Теж украв. Бушлат – було холодно, я дублянок накрав, ще й додому прислав. Теж отримав судимість», – говорив він.

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну опубліковане у соцмережах відеозвернення Поворознюка до президента України Володимира Зеленського стало вірусним.

«Вова,…баш їх, бл…дь, а ми тобі будемо помагати», – сказав тоді бізнесмен.

ХТО СТОЇТЬ ЗА «МИРОТВОРЦЕМ»?
Насправді сказати щось конкретне з цього приводу важко.

Ні Вікіпедія, ні сам сайт – не повідомляють – хто фінансує цю структуру, хто уповноважує Центр та його працівників визначати міру чийогось «патріотизму» чи «ворожості» щодо України.

Приміром, Поворознюк, попри своє кримінальне минуле, у суспільній свідомості аж ніяк не виглядає ворогом України.

На самому сайті «Миротворця» повідомляється – російською – наступне:

Центр «Миротворец» является независимой негосударственной организацией, созданной группой ученых, журналистов и специалистов по вопросам исследования признаков преступлений против национальной безопасности Украины, мира, безопасности человечества и международного правопорядка, занимающихся творческой научной и журналистской деятельностью. При информационной поддержке Центра «Миротворец» был создан одноимённый сайт, также являющийся независимым негосударственным СМИ (средством массовой информации).

В интересах сохранения жизни, здоровья, свободы свободного передвижения и иных прав и свобод граждан Украины, коллективом Центра «Миротворец» осуществляется фиксация и безопасное хранение информации в отношении тех объектов исследования, в действиях которых присутствуют признаки преступлений против национальной безопасности Украины, жизни и здоровья человека, мира, безопасности человечества и международного правопорядка.

Центр «Миротворец» осуществляет свою деятельность в строгом соответствии с действующим законодательством Украины и международными нормативно-правовыми актами, ратифицированными нашим государством.

Информационное наполнение сайта «Миротворец» осуществляется из общеизвестных и общедоступных открытых источников, которые используется исключительно в научно-исследовательских, творческих и журналистских целях.

Основными источниками информации, используемыми Центром «Миротворец» для проводимых научных исследований, являются открытые для общего доступа материалы, которые печатаются и размещаются в социальных сетях, web-изданиях, на частных web-страницах, в специализированных форумах и блогах, транслируются по каналам телевидения и радиовещания.

Центр «Миротворец» не возражает против использования информации и сведений, содержащихся на одноименном сайте сотрудниками СБ Украины, МВД Украины, Государственной пограничной службы Украины, ВС Украины в оперативной и розыскной деятельности.

С целью выявления объектов нашего исследования (изменников Родины, боевиков, наемников и террористов, российских военнослужащих — военных преступников) на территориях других стран, приглашаем к сотрудничеству правоохранительные органы иностранных государств.

Джерело.

Close