facebook

“Путін вже не контролює ситуацію”: Жданов про серйозний конфлікт у Кремлі

Євген Пригожин все більше втручаєтсья в боротьбу за владу в РФ.

Президент Росії Володимир Путін втратив контроль над власним оточенням, яке відкрито веде боротьбу за вплив в Кремлі і в перспективі – за його місце. Для Росії це означає “початок руйнування державної машини”.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов під час всеукраїнського телемарафону, який транслює Youtube-канал ТСН.

Експерт прокоментував відео, на якому бійці ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина обматюкали керівника генштабу РФ Валерія Герасимова за погане забезпечення. За його словами, Пригожин і його союзник Рамзан Кадиров “хочуть виставити Шойгу і Герасимова перед Путіним, що ті не здатні навіть забезпечити належне постачання для військ, які воюють”.

“Путін вже не володіє ситуацією, система керує… Пригожин сьогодні в такому становищі, що може дозволити собі все, що завгодно. Ми спостерігаємо початок руйнування державної машини РФ. Який би не був поганий Шойгу чи Герасимов – вони посадові особи, держслужбовці вищого рівня. А президент у будь-якій країні – гарант конституції… Якщо не подобається Герасимов – відправ у відставку. Але ніхто не може виливати такий бруд на посадових осіб. Якщо Путін мовчить, то він нічого не може зробити”, – пояснив Жданов.

За словами експерта, в оточенні Путіна вже починається відкрита боротьба за місце – “поки що поруч з Путіним, але в перспективі боротьба буде переростати за місце Путіна”.

“Пригожин, маючи розкручену, забезпечену і укомплектовану ПВК “Вагнер” може дозволити собі все, що завгодно… Сьогодні він матюками обклав Шойгу і Герасимова, завтра він матюками обкладе Путіна”, – заявив він.

Жданов додав, що Пригожин і Кадиров “мають шалений вплив, і з кожним днем цей вплив буде зростати за рахунок приватної армії під їхнім командуванням”.

Джерело.

Close